Házszentelés volt a Hajdúsági Gyermekvédelmi Központban
2022. 02. 09.

„A tiszteletreméltó atyák minden lelki megértésüket összeszedvén, a Szentlélek ereje által vezéreltetvén” (Jel 2,11). Kocsis Fülöp, a Hajdúdorogi Főegyházmegye érsek-metropolitája február 1-jén szentelte meg a Hajdúsági Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ épületeit, az irodát, az anyaotthont és a lakásotthonokat.

A görögkatolikus házszentelési szertartást követően - a Gyertyaszentelő ünnephez közeledve (február 2.) - megszentelte és megáldotta a gyertyákat majd pedig az iroda minden helyiségét.

A szentelést követően Kocsis Fülöp Metropolita atya bejelentette, hogy a közeljövőben, tervezetten ezév március 1-jétől a Hajdúsági Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ a Főegyházmegye fenntartásába kerül és Szent Anna Görögkatolikus Gyermekvédelem Központ néven működik tovább.

Másik fontos közleménye a Ferenc pápa által meghirdetett szinódusi úthoz kapcsolódott. A Hajdúdorogi Főegyházmegye saját szinódusi útjáról tartott tájékoztatóban elhangzott: „A szinódus egy közös utazás folyamata. Egyházként meghallgatjuk egymást, párbeszédet folytatunk egymással, együtt imádkozunk. A szinodalitás arról szól, hogy Isten egész népe együtt utazik, hogy hirdesse Jézus Krisztus evangéliumát és megszentelődjön.”

Ezt követően Simon Mihály intézményvezető, Tóth Lóránt lelkivezető és a lakásotthonok szakmai vezetőinek kíséretében Érsek atya látogatását a lakásotthonok épületeinek megszentelésével zárta.

„Az imádságot már ősidők óta a lélek lélegzetvételének nevezik. A levegő, amelyre testünknek szüksége van, minden oldalról körülvesz minket és igyekszik belénk hatolni. Az a levegő, amelyre lelkünknek szüksége van, szintén körülvesz minket; mindenkor és minden felől. Isten a Krisztusban a maga sokféle és tökéletesen elegendő kegyelmével egészen körülvesz bennünket. Csak arra van szükség, hogy megnyissuk szívünket.”

 

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés