Hőseinkre emlékeztek
2023. 10. 24.

Magyarországon – 1989 óta - október 23. kettős nemzeti ünnep: az 1956-os forradalom kitörésének és a harmadik Magyar Köztársaság kikiáltásának napja.

Az 1956-os forradalom a 20. századi magyar történelem egyik legmeghatározóbb eseménye volt. Tömegtüntetéssel kezdődött, majd fegyveres felkeléssé nőtt. Az aránytalan túlerővel szemben egyedül maradt ország több napon át folytatott szabadságharca végül elbukott.
Erről a napról emlékeztek meg az újszászi Szent Márton Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ ellátottjai és dolgozói. Az eseményen először Kovács Anett intézményvezető asszony köszöntötte a megjelenteket, köztük Kaló Istvánné alpolgármester asszonyt, Czinkos Judit jegyző asszonyt, az újszászi Művelődési Központ dolgozóit, majd a lelki vezető ünnepi imádsága hangzott el. Ezt követően színvonalas, ünnepi műsorral emlékeztek meg a forradalmi eseményekről az intézmény ellátottjai és dolgozói.
Az ünnepség zárásaként a Szent Márton Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ épülete előtt található kopjafánál az intézmény vezetője és a vendégek elhelyezték az emlékezés koszorúit.

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés