Idén is szétosztották Szent Erzsébet-kenyerét
2023. 11. 20.

Szent Erzsébet cselekedeteit követve, Debrecenben, a Szent Lukács Görögkatolikus Szolgáltatópont munkatársai igyekeznek példát venni tőle és próbálnak a tevékeny szeretet útján haladni.

A szegények segítőjeként ismert - Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepnapja (november 19.) alkalmából, 2021. óta minden évben, kenyeret süttetnek és osztanak szét a rászorulók részére, akiknek szükségük van a gondoskodó szeretet megtapasztalására.
November 20-án Debrecenben, a Szent Lukács Görögkatolikus Szolgáltatópont Attila téri székházában, Kapin István atya, a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat lelki igazgatója 50 cipóra kérte és adta a Jóisten bőséges áldását. Az eseményen a Szolgáltatópont munkatársai mellett részt vett a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat igazgatója, Ungvári Sándor és igazgatóhelyettese, dr. Tóth Rita is, akik segítettek a kenyér rászorulók részére történő kiosztásában.

Szent Erzsébet legendája:  
Egyszer, amikor éppen kenyeret vitt a szegényeknek, útközben találkozott egyik rokonával, egyes állítások szerint a sógorával, más források leírása alapján az apjával. Mindenesetre a férfi számon kérte, hova megy, és mit visz a kosarában. Erzsébet pedig attól való félelmében, hogy nem tudja eljuttatni az adományát a szegényeknek és megtiltják neki a jótékonykodást, azt válaszolta, hogy rózsát. Amikor sógora ellenőrizte a kosár tartalmát, abban kenyér helyett, valóban csak illatozó rózsákat talált, pedig abban az évszakban nem nyíltak ezek a virágok. Eszerint Isten segítette meg Erzsébetet, hogy ne kövesse el a hazugság bűnét, és még a szegényeknek is adományozni tudjon.

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés