Intézménylátogatáson vett részt Fülöp érsek-metropolita
2022. 04. 20.

A Szent Lukács Szeretetszolgálat fenntartásában Hajdúnánáson működő Istenszülő Oltalma Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központjába látogatott Kocsis Fülöp érsek-metropolita április 5-én.

Az intézménylátogatáson lelki feltöltődésben részesültek a jelenlévők az által, hogy Fülöp atya Isten mindenkori jelenlétét és a Szentháromság egységét állította beszéde középpontjába. Felhívta figyelmüket arra, hogyan tudunk Istenhez közel kerülni, észrevenni őt mindennapjainkban görögkatolikusként, más felekezethez tartozóként és nem megkeresztelt emberként egyaránt. „Isten szabad teret adott nekünk a mindennapi tevékenységeink során. Nem szabad azon idegeskednünk, mely tettünk tetszik, vagy nem tetszik Istennek. Közelebb kerülni hozzá úgy tudunk, ha egyre jobban közelítünk hozzá a hit gyakorlása által – mondta Fülöp érsek-metropolita.

Záró gondolatként minden kolléga lelki egészségének megóvásáról beszélt és megköszönte az általuk végzett munkát. A segítő szakma egyik nehézsége a kiégés, annak érdekében, hogy egyikünk se kerüljön ebbe a folyamatba, kérjük Isten segítségét, mert az az ember, akinek életében ott van Isten, mindig számíthat az isteni gondviselésre - fogalmazta meg.

Fülöp atya elmélkedését követően ellátogatott a Magyar utcai telephelyre, ahol minden lakó nagy örömmel fogadta. Amíg Fülöp atya érkezését vártuk, közösen elimádkoztuk a Miatyánkot és a leginkább szeretett egyházi énekeket. Majd közös imaórán vehettek részt az ellátottak és az otthon munkatársai. A közös imaóra végén Lőw Gábor intézményvezető és Farkasné Jurás Zsuzsanna telephelyvezető ajándékot adtak át Fülöp atyának, mely egy képesalbum volt, tele örömteli pillanatokkal és annak üzenetével, hogy az otthon lakói és kollégái részére mit jelent Isten. Az imaórát követően intézménylátogatás tartottak, mely alkalom lehetőséget adott arra, hogy Fülöp atya minden lakóval találkozhasson, megismerkedhessen, elbeszélgessen. Látva a lakók jó hangulatát, ő is boldogabb lett. A hajdúnánási intézmény lakói és munkatársai reményüket fejezték ki, hogy gyakran lesz majd vendégük – a jövőben.

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés