Író-olvasó találkozó
2019. 01. 24.

Író-olvasó találkozó a II János Pál Pápa Idősek Otthonában

Író-olvasó találkozó a II János Pál Pápa Idősek Otthonában

A Magyar Kultúra Napja alkalmából 2019. 01. 21-én, délután, a máriapócsi II. János Pál Idősek Otthonában író-olvasó találkozót rendeztek a lakók és minden érdeklődő számára. Az író- olvasó találkozókra legtöbbször helyi művészeket invitálnak meg, akiknek lehetőségük van műveiket szélesebb körben bemutatni. Most Tamás Lászlóné Pócsi Éva,amatőr költőnő verseivel ismerkedett meg a közönség.

Tamás Lászlóné Pócsi Éva magyi születésű, aki gyermekkorában mindig megcsodálta nagyszüleinél a Máriapócsi Könnyező Szűz Mária ikonját, és többször el is zarándokolt Máriapócsra kérni a Szűz Anya közbenjárását. A jó Isten gondoskodott róla, hiszen amellett, hogy Máriapócsra házasodott, a Pócsi Szűz Anya közelségébe, megajándékozta őt egy keresztény családdal és a versírás talentumával.

A költőnő verseit 2003-tól ismerhetjük, ekkortól kezdte el bátorítani Ábel püspök atyánk, hogy szerénysége mellett segítse az olvasókat úgynevezett verses imádságaival. Azóta több kötete is megjelent, melyekből hallhattunk néhányat a találkozón a következők előadásában: Tamás László, Pócsi Éva férje, aki sokat támogatta feleségét az írásban; Id. Tamás Lászlóné, Teréz néni, Pócsi Éva anyósa; Lilike a költőnő unokája, és Polyák Tiborné Marika. Ezen kívül  az Idősek Otthona néhány lakója, akik nagy érdeklődéssel fogadták a verseket. A versek témáját legtöbbször a Máriapócsi Könnyező Szűz Mária ikonja ihlette, illetve a költőnő családja, gyermekei és unokái.

Hálásak vagyunk az Istennek, hogy ilyen tehetséggel ajándékozta meg a máriapócsi közösséget és köszönjük Tamás Lászlóné Pócsi Évának, hogy verseivel megfogalmazza a bennünk rejlő fohászokat.

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés