Jótékonysági estet rendeztek
2020. 03. 02.

A tűzkárosult debreceni családot segítik

Telt házas jótékonysági estet rendezett a Debreceni Karitatív Testület a tűzkárosult Váradi család javára még februárban a Belvárosi Közösségi Házban. Két és fél millió forint értékű pénzbeli és természetbeli adomány gyűlt össze. A család szeretné újjáépíteni a tavaly szeptemberben porig égett házukat. A fancsikai épület 2019. szeptember 13-án, pénteken hajnalban gyulladt ki. Szerencsére senki sem sérült meg a tűzben, a házuk azonban porig égett. A háromgyermekes családnak a debreceni önkormányzat és a Debreceni Karitatív Testület mellett sok segíteni akaró debreceni ajánlotta fel támogatását. Ebből az alkalomból szervezett a Debreceni Karitatív Testület jótékonysági estet, amelyen az Ady Gimnázium drámatagozatos diákjai, a Black XS Hip Hip Dance Team tagjai, valamint a Debreceni Népi Együttes táncosai adtak műsort.

Az esten Széles Diána alpolgármester, a Debreceni Karitatív Testület társelnöke azt mondta: Debrecen egy olyan közösség, amely képes összefogni és segíteni a bajba jutottakon.

– Nemcsak az, hogy három gyermekről van szó, hanem azért van egy olyan kisfiú is, akinek különleges bánásmódra van szüksége, és látva ezt a családot, azt, hogy meg tudták szólítani a debreceni vállalkozókat, én azt gondolom, hogy Debrecenben ténylegesen él a szeretet és az összetartozás – hangsúlyozta az alpolgármester.

Az est folyamán több mint húsz, sportolók és művészek által felajánlott emléktárgyat árvereztek el.

– Nekem ez egyértelmű volt. Én Tamást körülbelül 25 éve ismerem, edzőtársam volt még, sőt még mérkőzésünk is volt egy rendezvényen, és nem utolsósorban most kollégám is – mondta Zilai Sándor, Muay Thai nehézsúlyú világbajnok.

Váradi Tamásné Bálint Mária azt mondta: az az álmuk, hogy gyermekeikkel együtt új házat építenek a leégett helyére és ott folytatják tovább életüket.

– Minél hamarabb a felújításhoz hozzáfogjunk, ehhez minden szükséges engedélyt beszereztünk, ennek nem lesz akadálya. Igazából az lenne a legeslegfontosabb, hogy minél hamarabb hozzáfogjunk a felújításhoz, és minél rövidebb időn belül beköltözzünk, ez lenne a legfontosabb, az est célja ez” – mondta Váradi Tamásné Bálint Mária.

Az árverés és a tombola bevétele, valamint az egyéb tárgyi felajánlások értéke elérte a 2,5 millió forintot, ezzel támogatták a debreceniek a háromgyermekes családot.

dehir.hu, haon.hu

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés