Jöttek, láttak, vittek: lelkiséget, az együtt töltött idő örömét
2023. 10. 20.

A területileg legmesszebb lévő két intézményünk vezetőjét kérdeztük meg, mit is jelent számukra a Szent Lukács nap.

Kiss Jánosné, a füzesgyarmati Szent Mihály Görögkatolikus Idősek Otthona intézményvezetője így élte meg, így élte át a számára első ízben megtapasztalt Szent Lukács napot. “Máriapócsra érve, valami egészen békés nyugalom járja át az oda érkezőket. A templom és a kegykép közelében lenni különös jelentőséggel bír. Olvastam, hogy Máriapócson a Szűzanyához érkezve átérezhetjük az anyai ölelést, mely erőt és bátorítást ad. Többünk nem érezheti már ezt otthon, de a kegykép erején felül megkaphattuk ezt a “Szent Lukács-család” közösségétől, ettől a nagy csapattól, akikkel együtt menetelünk közös, nemes célokért.” 

A Békés vármegyei intézményünk vezetője hozzátette, minden alkalom örömteli és feltöltő erejű a munkatársaival való együtt töltött idő. Szerinte egyenként, mindenki valami másban nagyon jó, és mindenki a legjavát adja a közösséghez, segítve ezzel a többieket. “Büszke vagyok rá, hogy ehhez a közösséghez tartozhatunk. Ezen az ünnepen pedig a legjobbak elismerésben is részesültek, mely motiváló erővel hat a többiekre, vagyis bátorít a még jobb teljesítmény elérésére. A kötött programok ellenére, olyan kötetlen, nyitott, őszinte és érzelemmel teli beszédeket hallhattunk, melyek még közelebb vittek bennünket egymáshoz. A szeretet pedig ott lebegett a levegőben, melyet a nap végén még magunkkal is vihettünk. A Szent Lukács nap nekem összességében az összetartozást, a bátorítást és a szeretetet jelenti.” – összegezte Kiss Jánosné.

A Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében található Szent Márton Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ intézményvezetője Kovács Anett pedig e szavakkal írta le, összegezte “élményeit”: – A Szent Lukács Nap számomra a vezetők és dolgozók találkozása, amely a távolság miatt ritkán adatik meg. Ilyenkor családias légkörben tölthetünk egymással egy ünnepi napot. Ismeretségek, barátságok köttetnek, az intézmények dolgozói között a kapcsolatok elmélyülnek. Különösen nagyon jó hely erre az eseményre Máriapócs, ahova mindig nagyon szívesen megyek – vélekedett az újszászi intézményünk vezetője.

Szöveg: Palánki István, Fotó: Kapin Benedek

 

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés