Karácsonyi meglepetés a kicsiknek
2020. 11. 12.

Már van olyan, aki elhozta az ajándékát a Karitatív Irodába

A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat fenntartásában működő Karitatív Iroda idén is szeretné szebbé tenni a rászoruló gyerekek karácsonyát. 2020 igen sok megpróbáltatás elé állította a családokat: koronavírus-járvány miatt sokan elvesztették munkájukat, esetleg kevesebb pénzből kénytelenek megoldani a mindennapjaikat is. Segítsünk, hogy a gyerekek ebből minél kevesebbet érzékeljenek!

 

 

Hogyan segíthetnek esetleg a gyerekek?

Keress egy jó állapotban lévő, üres dobozt! Ezután döntsd el, hogy hány éves fiúnak vagy lánynak szánod ajándékod.

Mit tegyek a csomagba? 

Bármit, aminek egy gyermek örülhet: játékot (társasjátékot, kártyát, építőjátékot, babát, plüssjátékot, autót, labdát, egyéb játékokat, stb.), könyvet, mesekönyvet, színezőt, tisztálkodási szerek (dezodort, fogkefét, fogkrémet, stb.), édességet (csokoládét, kekszet, stb.), sapkát, sálat, iskolai felszereléseket (füzetet, tollat, filcet, zsírkrétát, színes ceruzát, vízfestéket, temperát stb.), képeslapot vagy jókívánságot.

Mi ne kerüljön a dobozba? 

Romlandó, törékeny vagy folyékony ajándék.

Hogyan csomagoljam be a dobozom? 

Lehetőleg úgy csomagold be szépen a dobozt, hogy szállítható legyen, de ki is lehessen nyitni. Ne ragaszd le, csak kösd át szalaggal. A biztonsági ellenőrzés miatt a csomagok átnézésre kerülnek, illetve önkénteseink egy-egy plusz ajándékot még hozzátehetnek (pl. édesség, naptár…stb.). A dobozra jól láthatóan írd fel, hogy milyen korú lánynak/ vagy fiúnak szánod ajándékod, pl.: „10 éves fiú″ vagy „6 éves lány”.

Az akció keretében, dobozolás és csomagolás nélkül is leadhatok ajándékokat?

Igen. Ha nincs dobozod, vidd el a Karitatív Irodába zacskóban az ajándékodat és mi bedobozoljuk.

Az akció keretében fogadnak-e külön játékokat, édességeket, ajándékokat, amely nem egy gyermeknek szóló korosztály szerint összeállított kész csomag? 

Igen. Ha pl. több édességet, vagy játékot ajánlanál fel, hozd el a gyűjtőpontra és azokból is tudunk ajándékcsomagot készíteni további gyermekek számára.

Hol és mikor adhatom le ajándékdobozom vagy a csomagolatlan ajándékokat?

Szent Lukács Görögkatolikus Szolgáltatópont

4029 Debrecen, Attila tér 7.

Nyitva: hétfőtől péntekig 8.00-12.00

Idén is gyűjtjük a tartós élelmiszert: 

Liszt, cukor, olaj, rizs, konzervek, tészta, stb. A jövőben folyamatosan történik az adományok gyűjtése, ill. az adományok szétosztása a beérkező kérelmek alapján. Emellett továbbra is rendelkezésünkre áll Debrecenben egy raktárhelyiség, mely alkalmas ruhák, tartós élelmiszerek és kisebb méretű tárgyi eszközök tárolására. A jövőben is várjuk az Önök felajánlását is: hétfőtől péntekig 08.00-12.00 óra között. Köszönjük!

Cím: 4029 Debrecen, Attila tér 7.

Telefon: +36 30/25 05 576

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés