Kárpátaljai rászorulókon segít a KDNP-frakció
2021. 12. 20.

Tartósélelmiszer-csomagokkal támogatja a kárpátaljai rászoruló, szegény családokat a KDNP országgyűlési frakciója - jelentette be Simicskó István frakcióvezető pénteken Debrecenben, a görögkatolikus egyház látogatóközpontjában, ahonnan útba indították a szállítmányt.

Elmondta: három tonna tartósélelmiszert - olajat, száraztésztát, cukrot, rizst, babot, konzerveket, kávét - gyűjtöttek össze, a küldemény továbbításához a görögkatolikus egyház segítségét kérték, hogy a rászorulókhoz jusson el a küldemény.

A KDNP-frakció rendszeresen segít itthon is, az elmúlt években az ökumenikus segélyszolgálaton, a máltai szeretetszolgálaton, a katolikus karitászon és a vöröskereszten keresztül juttatta el adományait a szegény családokhoz - közölte Simicskó István.

A politikus köszönetet mondott a görögkatolikus egyháznak, hogy segít célba juttatni a raklapokra helyezett élelmiszert. Seszták István főhelynök jelezte: a főegyházmegyei karitász és a Szent Lukács görögkatolikus szeretetszolgálat közreműködésével viszik el a szállítmányt Kárpátaljára. Fontosnak nevezte annak megélését, hogy a szeretet egyetlen kifejezési formája, ha azt továbbadja az ember.

Szkoropádszky Péter, a Szent Panteleimon Karitasz kárpátaljai görögkatolikus jótékonysági szervezet elnöke az adomány átvételekor azt mondta, ő az adományban nem kilókat, csomagokat lát, hanem sok-sok mosolygós, hálás arcot.

Olyan emberek arcát, akiknek kicsit könnyebbé teszik az életét az adományokkal, talán elviselhetőbbé válik az a kisebbségi sors, amely a Kárpátalján nekik jutott - mondta.

 

Forrás: 

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés