Katolikus Társadalmi Napok a NEK-en
2021. 08. 31.

A görögkatolikus egyház szociális tevékenységét bemutató sátorban a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat is képviselteti magát a Margit szigeten szeptember 11-én. Keressenek minket!

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus eseményeihez kapcsolódva az MKPK Caritas in Veritate Bizottsága "Minden forrásom belőled fakad!" mottóval 8. alkalommal rendezi meg a Katolikus Társadalmi Napok rendezvénysorozatát, a KATTÁRS-ot.

Az idei évben is színes, változatos a programkínálat: a Hungexpo területén teremtésvédelmi előadást és találkozót szerveznek a Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesülettel, illetve cigánypasztorációs fakultációt tartanak. A Kőbányai Szent László templomban cigány közösségek találkozójára kerül sor.

Kiemelt esemény lesz a Margitszigeten a NEK és a KATTÁRS által közösen szervezett  Családi Nap, ahol 70 sátorban színes programokkal, katolikus közösségek és szervezetek bemutatkozóival várják a rendezvényre látogatókat.

 

*** 

 

Szeptember 8. Teremtésvédelmi fakultáció

EGY FÖLD, EGY KENYÉR – A LAUDATO SI’ VILÁGA 

 

A KATTÁRS programja keretében létrejövő teremtésvédelmi programok 2021. szeptember 8-án, szerdán 11:30-tól 12:30-ig tartanak a Hungexpo B pavilonjában. 

Fakultáció 11:30-12:30 

Székely János püspök atya rövid köszöntője után külföldi jó gyakorlatokat mutatunk be közösségek teremtéstudatosságának megéléséről, majd egy 30 perces kerekasztalbeszélgetés várja a hallgatóságot a Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesület alapítóival és tagjaival. A fakultáció napján mutatjuk be a hol-NAP-himnusz kiállítást, mely Szent Ferenc Naphimnuszát alapul véve mutat be teremtésvédelmi témákat. 

 

 

Szeptember 9.  Cigánypasztorációs nap

EGY KENYÉR, EGY TEST VAGYUNK - A KÖZÖSSÉG MEGÉLÉSE CIGÁNY TESTVÉREINKKEL 

 

A KATTÁRS programja keretében létrejövő, a Hungexpo A pavilonjánban megrendezésre kerülő cigánypasztorációs programok 2021. szeptember 9-én, csütörtökön: 

Szentmise 11:30

A szentmisén az eseményre komponált lovári nyelvű „Le Devleske” mise fog felhangozni. A könyörgések a főbb cigány dialektusokon hangoznak majd el, kapcsolódva az Európa-szerte élő közösségekhez is. 

Workshop 14:30-16:00 

A cigánypasztorációs fakultáción az Örömhír életet formáló erejét tanúságtételekből ismerjük meg. Majd bemutatjuk az egyházhoz kapcsolódó, az élet minden szegmensét érintő értékteremtő kezdeményezéseket: szó lesz a tanodák és közösségi házak életéről, a szakképzésben részt vevő fiatalok eredményeiről, a roma szakkollégiumok társadalomformáló közösségeiről, az egyházközségek megtartó közegéről, a családok életének támogatásáról, a zarándoklatok lelket megújító hatásáról. A bennünk élő zene és a tánc lépései ölelik körbe a műsort, melynek végén a cigány himnuszt közösen énekeljük el.

Sokszínűséggel és az élet szeretetével találkozhatunk. Nem rászorulók, hanem közösségi emberek, segítők és példaképek ők mindannyiunk számára. 

Cigány közösségek találkozója 16:45-18:00

A műsor után a találkozóra a Kőbányai Szent László templomban kerül sor (1102 Budapest, Szent László tér 25.), ahol dicsőítéssel folytatódik a közösségi alkalom. Ennek keretében a cigányságot a Szűzanya oltalmába ajánlják. 

 

Az 52 Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Családi Napja a Margitszigeten 

 

Szeptember 11-én, szombaton, 10:00 és 15:00 óra között a margitszigeti Alsó-Nagyréten kerül megrendezésre az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Családi Napja. Zenészek, írók, közösségek, játékok, párkapcsolati sátor és sok más program kikapcsolódásra, elmélyedésre, találkozási lehetőségre hívja a látogatókat. 

A nagyszínpadon és a kamaraszínpadon fellépő előadók, meghívott vendégek a produkción túl beszélni fognak hitükről, Istennel való találkozásukról. Fellépnek Szalóki Ági, Lackfi János és Dr. Csókay András NEK hírnökök, Mező Misi és az Euchariszt Együttes, a Kaláka Együttes, ott lesz Hodász András atya és Göttinger Pál színházrendező az Irish Coffee zenekarral, és még sokan mások. 

A kamaraszínpadon és a sátrakban a Családi Napot szervező Családok Jézusban Közösség és a Katolikus Társadalmi Napok hivatásának és feladatának megfelelően két téma kap hangsúlyosabb szerepet: a párkapcsolat és házasság, valamint a tágabb értelemben vett teremtésvédelem és társadalmi érzékenység. 

A meghívott szerzetesrendek és közösségek több mint hetven sátorban mutatkoznak be és kínálnak interaktív programokat minden korosztálynak. Lesz párkapcsolati sátor, imasátor, meghallgatlak sátor, kerekasztal-beszélgetés, akadályverseny, a gyerekeknek kézműves foglalkozások, néptánc. Az érdeklődők előadásokat hallhatnak cigánypasztorációról, hivatásról, párkapcsolatról. Természetesen gyónási lehetőség is lesz. 

13:00 órakor egy élőképet formázunk meg a résztvevők közreműködésével, ehhez a honlapon keresztül várjuk a jelentkezéseket. Az élőképben részt vevők baseball sapkát kapnak. Az esemény végén egy nagyszabású dicsőítő zenélés lesz a nagyszínpadon, majd a résztvevők Székely János püspök atya vezetésével közös menetben vonulnak a Kossuth térre, az ünnepi szentmisére. 

További részletek a www.nekcsaladinap.hu weboldalon vagy a Katolikus Társadalmi Napok facebook oldalán olvashatók: https://www.facebook.com/katolikustarsadalminapok

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés