Két éve osztanak ételt a görögkatolikusok
2019. 12. 16.

Az akció jövőre is folytatódik

A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat az év végéhez közeledve is meleg ételt osztott az arra rászorulóknak. Az Attila téri akciót december 15-én, vasárnap rendezték a Hajdú-Bihar Megyei Élelmiszerbank Egyesülettel és a Debreceni Karitatív Testülettel együttműködve. Az Élelmiszerbank Egyesület most is friss péksüteményt kínált az ebéd mellé, illetve több mint 100 kg csemegekukorica konzervet hozott, amit ezúton is köszönünk.

Sokan segítették a munkát: a karitatív iroda önkéntesei, az Attila téri Görögkatolikus Egyházközség hívei, a görögkatolikus házi segítségnyújtó szolgálat gondozónői, sőt: érkeztek a Debreceni Görögkatolikus Egyetemi Lelkészség csoportjából is fiatalok Kiss László atya kíséretében. A Debreceni Karitatív Testület frissen megválasztott elnöke, aki egyben a Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium igazgatója, Rózsahegyiné Juhász Éva is segítő kezet nyújtott az étel kiosztásánál, emellett Hetei József önkormányzati képviselő is a kezdeményezés mellé állt.

„Ahol csak tudom, mindenfelé igénybe veszem az ilyen segítséget, nagyon jól jön a nyugdíj mellé” – mesélte egy idős hölgy. „Sajnos olyan anyagi helyzetbe kerültem, hogy rászorulok. Nem szégyellem, sajnos ez van. Jelenleg szükséglakásban élek, de csak egy évre kaptam.”

Körülbelül 340 adag ételt osztottak ki, emellett ruhaneműket, cipőket és játékokat is adtak az arra rászorulóknak. Az akció még 2017 decemberében indult, azóta minden hónapban egyszer megvendégelik a hátrányos helyzetűeket. Így lesz ez majd januárban is: 12-én, vasárnap ismét az Attila térre várják azokat, akik igénybe kívánják venni ezt a segítséget.

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés