Ki mit tud Szent Lukácsos módra
2023. 10. 27.

Ugye önök is emlékeznek a nagy sikerű "Ki mit tud” nevű tehetségkutató műsorra? Ott fedezték fel többek között Kovács Katit, Koncz Zsuzsát, Zoránt, Kern Andrást, Gálvölgyi Jánost. Miért ne találhatnánk meg mi is az ellátottjaink között az igazi, saját csiszolatlan gyémántjainkat?

Épp ezen elvből kiindulva tartották meg a debreceni Szent Matróna Görögkatolikus Ápoló-Gondozó Otthonban a második “Ki mit tudot” október 26–án. A rendezvényt Kovácsné Kucskár Judit intézményvezető nyitotta meg, majd Kapin István atya, a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat lelki igazgatója kérte a résztvevőkre a Jóisten bőséges áldását. Ezután 15 mindenre elszánt produkcióban mutatták meg ellátottjaink, mit is tudnak: volt itt paródia, vers, ének, akik részesei voltak, minden percét élvezhették ennek a napnak. Volt, amikor kacagtunk, volt, amikor meghatódtunk, de a legfontosabb, együtt töltöttünk egy újabb napot, hiszen a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat hat intézménye képviseltette magát. A versek között Petőfi Sándor költeményei hangzottak el a legtöbb esetben, az énekek között katonadalok és népi szólamok csendültek fel leginkább. Az pedig hamar egyértelmű vált, hogy a zsűrinek – melynek tagjai voltak: Kapin István atya, Kovácsné Kucskár Judit, Kovács Anett és Kiss Jánosné intézményvezetők – nem lesz egyszerű a dolga akkor, amikor ki kell válasszák a jobbnál jobb produkciók közül a legjobbakat. "A tehetség isteni áldás, de hihetetlen akarat és alázat nélkül mit sem ér" – mondta Steven Gerrard, egykori kiváló labdarúgó. Szerencsére az akaratból és alázatból nem volt hiány, mely a produkciók nagyszerű kivitelezéséből is egyértelműen kivehető volt.
A zsűri végül Sándor Istvánnét, a hajdúdorogi Istenszülő Oltalma Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ lakóját hozta ki győztesként, második helyen a hajdúszoboszlói Szent Lukács Görögkatolikus Idősek Otthona csoportos, zenés paródiája végzett, a bronzérmet pedig Deák Lídia kapta meg énekéért, aki az újszászi Szent Márton Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ ellátottja.
Minden versenyprodukció oklevéllel gazdagodott, a különdíjat pedig Ládáné Vajas Mária, a füzesgyarmati Szent Mihály Görögkatolikus Idősek Otthonának lakója zsebelte be.
A jövő évi folytatás reményében gratulálunk minden résztvevőnek, a díjazottaknak pedig kiváltképpen is!

 

Szöveg: Palánki István, Fotók: Kapin Benedek

 

 

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés