Kirándulás Lillafüredre
2023. 10. 12.

Az Istenszülő Oltalma Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ - hajdúdorogi és hajdúnánási telephelyének - munkatársai közös, csapatépítő túrán vettek részt, melyről fényképes élménybeszámolót is készítettek.

Az őszi napsütésben, reggel, jó hangulatban indultunk el Lillafüredre. A buszon az imádságot követően Lillafüred és környéke nevezetességeit ismertük meg. Később az elhangzott információkból összeállított kvíz kérdésekre kellett a válaszokat megadni, minden helyes választ adó jutalma egy csoki volt. 

A tervezett túra 5,35 km, emelkedés: 230 méter, lejtés: 234 méter. Ez az emelkedés a túránk elején 1.5 km-en volt. Ez az út lépcsőkön vezetett fel a Zsófia-kilátóhoz, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a Bükk lankáira, a Hámori-tóra és a Lillafüredi Palota szállóra. Az ide vezető út nagy kihívás volt mindannyiunknak, de felérve a látvány mindenért kárpótolt.

Csapatunk a Zsófia-kilátónál megpihent, majd folytattuk utunkat - ismét kaptatókon felfelé. Kipirultunk, kapkodtuk a levegőt, az okos órák néhol 150-160-as pulzust is mértek, végül elérkeztünk a túránk legmagasabb pontjára, ahonnan már csak lefelé kellett menni. Ez a hír mindenkit örömmel töltött el. A Hámori-tóhoz vezető úton érintettük a Lencsés-forrást, amelynek vizében lemostuk magunkról az út porát, az iható vizétől felfrissültünk. A Lencsés pihenőnél ettünk, ittunk. Utunk utolsó szakaszán a Hámori-tó partján, a Tóparti sétányon andalogtunk. Csodáltuk a tó smaragdzöld vizét, amely tükrözi a környező erdőségeket. Ez már egy kényelmes, levezető gyaloglás volt. Boldogan néztünk fel a Zsófia-kilátóra, hogy mindannyian feljutottunk oda. Az út során volt alkalom a másik telephely munkatársaival is beszélgetni. A csapatot túrázóhoz illő fegyelmezett viselkedés, móka, kacagás, öröm jellemezte. Levezetésképpen a Bazársoron kávéztunk, ettünk, ittunk, megvettük a gyerekeknek az ajándékokat. Fáradalmainkat kicsit kipihenve, a Palota szállót körbe vevő függőkertbe és parkba indultunk. Megnéztük Magyarország legmagasabb vízesését. József Attila szobrát is felkerestük, a mellette lévő falfelületen az Ódának részleteit olvashattuk. Mire programunk végére értünk, az eső is esni kezdett. Egy tartalmas, nagyon szép napot tudunk magunk mögött. A mozgás, a teremtett természet, az erdő, a csend átjárta lelkünket és közelebb vitt bennünket Istenhez.

Hazafelé a buszon még csapatépítő játékokkal emeltük a hangulatot, nótáztunk. A nap végén elhangzott a kérdés, ha a mai napot egy szóval kellen jellemezni, ki mit mondana?

A következők hangzottak el: kikapcsolódás, öröm, szuper volt, tanulságos, nagyon jó.

 

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés