Kitüntették Árvai Ferenc atyát
2020. 03. 28.

Gratulálunk!

A hátrányos helyzetű személyek és a magyarországi katasztrófahelyzetek károsultjainak támogatása területén végzett kiemelkedő munkája, továbbá közösségépítő és szervezetfejlesztő tevékenysége elismeréseként a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésében részesült Árvai Ferenc atya, az Egri Főegyházmegyei Karitász igazgatója.

Árvai Ferenc több mint 25 éves papi hivatása során gyermek-, ifjúsági és felnőtt közösségeket hozott létre, amelyeknek aktív szervezője és vezetője volt. Közösségépítő rendezvények szervezésével járult hozzá települések közösségi életéhez. Az Egri Főegyházmegyei Karitász igazgatójaként odaadó munkájának köszönhetően dinamikusan fejlődött a szervezet sokszínű szakmai munkája, és jelentősen hozzájárult a Katolikus Karitász szociális tevékenységének és önkéntes mozgalmának szakmai fejlődéséhez.

Árvai Ferenc nevéhez fűződik a szeretetszolgálatot végző fiatalok közössége, a Caritas Junior létrehozása. Kiemelt szerepe volt a Magyarországot sújtó katasztrófahelyzetek kezelésében. 2010-ben az észak-magyarországi árvizek során rendkívüli szervezőkészségének és aktivitásának köszönhetően irányította és szervezte a Katolikus Karitász 44 települést érintő katasztrófahelyzeti szociális tevékenységét és több mint 500 lakóházat felújító újjáépítési munkáját. A vörösiszap-katasztrófát követően részt vett a kármentés és szociális segítségnyújtás szervezésében és 900 önkéntes koordinálásában. Az elmúlt évtizedben a viharkárok, árvíz és földrengés sújtotta településeken számos alkalommal vett részt a károsultak segítésében. 2019-ben is jelentős tevékenységet végzett az észak-magyarországi viharkárok károsultjainak támogatásában és az újjáépítésben. A menekültek megsegítésében önkéntesek szervezésével és személyes jelenlétével bizonyította elkötelezettségét.

Rendkívüli tenni akarásával, különleges szervezőképességével és derűs személyiségével kivívta munkatársai, hívei, diákok, pedagógusok, a rászorulók, valamint szervezetek és települések vezetőinek elismerését. Részt vett a Katolikus Karitász hosszú távú, felzárkóztató célú programjainak kidolgozásában és példaértékű megvalósításában is.

Katolikus Karitász

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés