Költészet napja Újszászon
2023. 04. 14.

Már hagyomány az újszászi Szent Márton Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központban, hogy április 11-én, a magyar költészet napja alkalmából, irodalmi művek előadása, tolmácsolása.

Idén sem maradhatott el ez a kulturális esemény, melynek során az ellátottak - segítőik közreműködésével - a magyar költészet és annak alkotói előtt tisztelegtek. A műsorban a közönség ízelítőt kapott nagy klasszikusok – Petőfi Sándor, Ady Endre és József Attila -, az Erdélyben élő és alkotó egykori poéták, Benedek Elek, Kányádi Sándor, Magyari Lajos műveiből. Ők mindannyian élményt nyújtanak verseikkel, meghatározóak lehetnek egész életünkre, segíthetnek érzelmeink, gondolataink kifejezésében.

A válogatásban modern, kortárs költők szeretetről, az emberi kapcsolatokról, a hitről, önismeretről és a természet-szeretetről szóló művei is helyet kaptak.

Az irodalmi műsor végén egy modern, megzenésített feldolgozással is készültek a mentálhigiénés csoport tagjai, amikor is Petőfi Sándor Egy gondolat bánt engemet és John Lennon Imagine című dalát ötvözve adták elő produkciójukat.

Az előadás végén minden fellépő részére emléklapot adtak át, amellyel az intézmény vezetése szerette volna megköszöni közreműködésüket, jelezve azt, hogy a hétköznapok során se feledjék a hallott verssorokat, emellett olvassák, szeressék azokat az év minden egyes napján.    

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés