Korcsolyákat és belépőjegyeket is kaptak a fiatalok
2020. 01. 21.

A lakásotthonos gyerekek ki is próbálták az ajándékot

„A korcsolya az egyik legegészségesebb sport, mert rengeteg izomcsoportot megmozgat, és ha együtt korizunk, akkor egy jó kis közösségépítő mozgásforma is” – mondta Becsky András, a Debreceni Sportcentrum Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója ma a Debreceni Jégcsarnokban. „A jégcsarnok megnyitása óta számtalan gyermekeknek szóló programot valósítottunk már meg, és külön örömömre szolgál, hogy ma a Tesco áruház felajánlásából 10 pár korcsolyát és belépőjegyeket is átadhatunk a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat által fenntartott Debreceni és Nyírségi Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ Békés utcai lakásotthonában élő fiataljainak.”

A központ képviseletében Tripsó Zoltán, intézményvezető vette át a sportszereket, aki külön köszönetet mondott az eddigi együttműködésért is, hiszen Debrecen városa sosem feledkezik meg a lakásotthonos gyermekekről: rendszeresen támogatják a szabad idős tevékenységeket, kirándulásokra járhatnak a fiatalok, emellett nyári strandbelépőket is szoktak kapni. „Bízom benne, hogy ez a jó kapcsolat a jövőben is megmarad” - tette hozzá. A Debreceni és Nyírségi Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ Debrecenben, Tégláson, Nyíradonyban, Nyíracsádon és Nyírmártonfalván 9 lakásotthonban 94 férőhelyen, valamint Hajdúböszörmény, Téglás, Hajdúsámson, Nyíradony, Nyíracsád, Nyírmártonfalva településeken működő nevelőszülői hálózatban 267 férőhelyen 78 nevelőszülői családban gondoskodik gyerekekről. 

Széles Diána, Debrecen alpolgármestere az átadón kiemelte: éppen egy jeles sportesemény előtt sikerült megajándékozni a gyerekeket a sportszerekkel, hiszen pénteken veszi kezdetét a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság a városban, a Főnix Csarnokban. A nevezések alapján 24 ország közel 140 rövidpályás gyorskorcsolyázója lép majd jégre. Magyarország mind a nők, mind a férfiak között öt-öt versenyzővel nevezett a kontinensviadalra.

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy egy ilyen magas színvonalú sporteseménynek adunk otthont, ráadásul ebben a holt időszakban is nagyon sokat tudunk segíteni a debreceni gazdaságnak. A rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság ugyanis körülbelül 3000 vendégéjszakát jelent a város gazdaságának” – mondta az alpolgármester. Emellett egy másik nagy segítséget is megemlített, ez pedig a Debreceni Karitatív Testület munkájához kapcsolódik. Az adventi időszakban ugyanis 3500 tartós élelmiszercsomagot gyűjtöttek össze, az Add tovább házikónál pedig 500 debreceni magánszemély ajánlott fel tartós élelmiszert.  „Ez óriási bizalmat jelent a testület felé – mondta - amit köszönünk a város lakóinak. Igyekszünk meghálálni ezt a bizalmat azzal, hogy olyan helyekre juttatjuk el ezeket az adományokat, ahol tényleg nagy szükség van rá. Nagyon figyelünk az árván maradt gyerekekre, az egyedül élő nyugdíjasokra, a nagycsaládosokra és a külterületen élőkre. Hiszünk abban, hogy a szeretet és az összetartozás jelen van a városban és tudunk segíteni másokon” – zárta sorait Széles Diána, alpolgármester.

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés