Koronavírus: a szeretetszolgálat intézkedései
2020. 03. 10.

Nem lehet látogatni az időseket

Látogatási tilalmat rendelt el az országos tisztifőorvos Magyarország valamennyi fekvőbeteg-ellátó és bentlakásos szociális szolgáltatást nyújtó intézményében az új koronavírus miatt – közölte korábban a Nemzeti Népegészségügyi Központ. A tilalom március 8-tól visszavonásig érvényes. A határozat indoklásában azt írják: az eddigi járványügyi adatok alapján a megbetegedés súlyos formája elsősorban az idős és/vagy egyéb megbetegedésben szenvedőket érinti. A fertőzés a zárt közösségekben, intézményekben képes gyorsan elterjedni, és nagyszámú, súlyos, esetleg végzetes kimenetelű megbetegedést okozni. 

Ennek megfelelően a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat fenntartásában működő valamennyi idősek otthonában, így Szakolyban, Gacsályon, Máriapócson és Hajdúszoboszlón az alábbi intézkedéseket rendelték el:

- az intézmények bejáratait bezárták, és tájékoztató táblát helyeztek ki a "látogatási tilalomra" vonatkozóan;

- tájékoztatják az érintett lakókat és a hozzátartozókat a látogatási tilalomról, annak jelentőségéről;

- a munkatársak a halasztható egészségügyi vizsgálatok későbbi időpontra történő ütemezését kérték;

- az ott lakókat arra kérik, hogy ne menjenek ki az intézményből;

- az ellátás igénybevétele iránt érdeklődőket arra kérik, hogy ne személyesen informálódjanak, hanem az intézmények központi telefonszámán vagy e-mailben.

Mindezeket meghaladóan, a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat többi szociális és egészségügyi intézményében is, így Fehérgyarmaton, Debrecenben a Korai Fejlesztő és Gyermekrehabilitációs Központban és a Karitatív Irodában:

- fokozottabban végzik a fertőtlenítő takarítást;

- a helyes kézmosási és kézfertőtlenítési gyakorlat elsajátítása érdekében folyamatosan nyújtanak tájékoztatást és belső képzést, továbbá biztosítják a védőeszközöket;

- fokozottan figyelnek a gyakori szellőztetésre, a zsúfoltság elkerülésére.

Emellett a közeljövőben tervezett közösségi programokat lemondták, illetve későbbre halasztották. Kérik továbbá valamennyi intézmény munkavállalóját, hogy halasszák el külföldi utazásukat – egyrészt saját maguk és családjaik, másrészt az ellátás biztonsága érdekében. A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat az idősek védelmében a látogatási tilalommal kapcsolatos intézkedések tiszteletben tartását kéri!

Köszönjük együttműködésüket!

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés