Közfoglalkoztatottak nagyböjti lelki napja
2019. 04. 05.

Hatodik alkalommal került sor a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat által alkalmazott közfoglalkoztatottak nagyböjti lelki napjának megszervezésére 2019. április 4-én, Máriapócson.

A közel 70 résztvevő számára Orosz Zoltán baktalórántházi parókus atya, a Nyíregyházi Egyházmegyei Karitász igazgatója tartotta az elmélkedéseket.

Nagyböjt lévén, a böjtről és annak megnyilvánulási formáiról - úgy mint: lemondás, ima, Szentírás olvasás vagy adakozás - beszélt. Felhívta a figyelmet, hogy mennyire fontos, hogy ne csupán adakozzunk, hanem jól adakozzunk: a magunkéból, teljes szívből és nem várva érte semmit.

Az élet bizonytalanságai (gazdasági válság, globális felmelegedés, migráció, életellenes törekvések) ellenére életünk célja a feltámadás, mely mindannyiunk osztályrésze lehet. Lemondani  önmagunkról, hogy átadjuk magunkat a másiknak, ez az út vezet a mennyországba, mert ez a szeretet.

Az elmélkedések után a kegytemplomban végzett Szent Liturgia következett, ahol Bak Ádám újszentelt atya azt a feladatot adta mindannyiunknak, hogy vizsgáljuk meg, mennyire határozza meg tetteinket a szeretet. Majd bátorítást is kaptunk, hogy ne féljünk, bízzuk feladatainkat, életünket a Jóistenre!

A lelki nap közös ebéddel zárult.

 

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés