Közös akciót hirdettek
2020. 03. 09.

A nyírábrányiaknak nyújtottak segítő kezet

Először, de valószínűleg nem utoljára működött együtt a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat, Nyírábrány Önkormányzata és a helyi Család- és Gyermekjóléti Szolgálat. 2020. március 7-én nagyszabású adományosztást rendeztek az ott élő rászorulóknak: a felajánlott holmik súlya közel 3000 kg volt.

Az önkormányzat az adomány elszállításával és a helyszín biztosításával vette ki a részét a jótékonysági akcióból. Nagy Lajos, a település polgármestere azt mondta: közel száz családot tartanak nyilván, akik halmozottan hátrányos helyzetben vannak, és több gyermeket nevelnek. Nekik igazán nagy szükségük van minden segítségre. Az önkormányzat igyekszik az állami támogatásokat kihasználni, ilyen a szociális tűzifa, vagy a gázpalack adomány. Viszont nagy könnyebbség számukra, hogy a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat felajánlotta segítségét, így most ruhaneműt, cipőt és játékokat is tudtak adni az arra rászorulóknak.

„Nagyon sok kérés érkezik be hozzánk a nyírábrányiaktól, hogy miben tudunk nekik segíteni. Valakinek tartós élelmiszerre lenne szüksége, valakinek egy mosógépre, stb. Sajnos nem mindenkit tudunk támogatni. Ide a családsegítőbe néha behoznak egy pár (otthon már nem használatos) dolgot a helyi lakosok, de az nem túl sok. Éppen ezért nagy öröm számunkra, hogy a görögkatolikus szeretetszolgálat nagyban hozzájárult a mostani akcióhoz, így még többeket tudtunk megsegíteni” – fogalmazott Bai Klaudia, a Családsegítő Szolgálat munkatársa, aki bízik benne, hogy a jövőben hosszabbtávon is együttműködhetnek majd a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálattal.

Ezúton is köszönjük önkénteseink segítségét, hogy az adományosztás koordinálásában részt vettek.

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés