Lakásotthon szentelés Berettyóújfaluban
2022. 02. 22.

A napokban Gánicz László atya Berettyóújfalu lakásotthonaiba látogatott el, hogy megáldja a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat gyermekvédelmi intézményegységének épületeit, gondozóit és ellátottjait.

A gyerekek és dolgozók között voltak, akik már korábban átélhették az otthon megszentelésének élményét, meghittségét, de legtöbbjük csak most találkozott vele. Az előzményekről és a szertartás menetéről Tripsó Zoltán István, a Debreceni és Nyírségi Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ igazgatója készített beszámolót.

„Sajnos erre az évre is rányomta bélyegét a világban kialakult járványhelyzet. Hol egyik, hol másik lakásotthonunkból jelezték gyermek, vagy dolgozó megbetegedését, így idén is a helyi parochusokra maradt a lakásotthonaink megszentelése, az adott helyzetnek megfelelően időben és helyben egymástól függetlenül.

Tavalyi év folyamán addig vártuk a helyzet normalizálódását a Berettyóújfalui térségben, hogy le is csúsztunk róla. Annál nagyobb volt a várakozás ez évben mind a gyermekek, mind a felnőttek részéről. A szentelésre Gánicz László atyát kértük fel, aki a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat megbízott lelki vezetője és a berettyóújfalui szervező lelkészség irányítását is ellátja.

Mindennemű szervezés és jóindulatú hozzáállás ellenére is csak második nekifutásra sikerült megfelelni ennek a szép feladatnak, mert a gyerekek között is voltak covidos megbetegedések.

Annál nagyobb volt az öröm mikor végre megérkeztünk. Először a gyermekotthoni központ épületét szenteltük meg, ahol kiderült, hogy az ott dolgozóknak még sohasem volt ilyenben része. A szentelés után az agapé sem maradhatott el, ami mellett jólesett a közös beszélgetés is. A gyermekek hasonló lelkesedéssel várták a lakásotthonokba érkezésünket, hol többen, hol kevesebben, hiszen csak azokkal találkozhattunk, akik valamilyen okból kifolyólag (betegség, délutáni foglalkozás) otthon tartózkodtak. Búcsúzáskor mindenhol elhangzott, hogy a jövőben reményeik szerint sűrűbben láthatjuk őket. Ígéretet is tettünk rá”.

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés