„Legyünk fogékonyak a szeretetre"
2023. 12. 16.

Az újszászi Szent Márton Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központban december 15-én tartották meg a karácsonyi ünnepséget.

A megható pillanatokban Kocsis Fülöp érsek-metropolita atya által is részesülhettek az intézmény vezetői, dolgozói, ellátottai, aki egy imaórát tartott, tanításában pedig elmondta, hogy a Messiásra várni érdemes volt, el is jött, csak éppen nem vették észre. – Csecsemőként jött el, jászolban született, csak szeretni lehetett. A Messiás a szeretet Istene, legyünk fogékonyak a szeretetre, hiszen bármit is teszünk, a Jóisten szeret minket, ez a karácsony üzenete — fogalmazta meg mindezt érsek-metropolita atya.
Az ünnepségen dr. Tóth Rita, a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat igazgatóhelyettese megköszönte mindenkinek az áldozatkész szolgálatot, elmondta, milyen fontos Szeretetszolgálatunk életében a munkatársak, ellátottak közös, alázatos hozzáállása a mindennapokhoz, mely érzése szerint Újszászon kiemelkedően jelen van.
Kaló Istvánné, a város alpolgármestere kifejezte örömét beszédében azzal kapcsolatban, hogy mekkora szeretettel fogadják őt rendre az intézményben, és ebből mekkora erőt tud meríteni.
– Figyeljünk befelé és ünnepeljük vágyainkat. Időnként tudatosan ne csináljunk semmit, csak vágyakozzunk. Ugyanis ez is erősít hitünkben – foglalta össze velősen, tömören ünnepi gondolatait Kapin István atya, a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat lelki igazgatója.
Az ünnepség egy csodálatos, megható műsorral zárult, melyből az ellátottaink és a dolgozók, vezetők egyaránt kivették részüket.

 

Palánki István

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés