Ma van a koraszülöttek világnapja
2023. 11. 17.

November 17. a koraszülöttek világnapja. A legkisebb hősöket ünnepli a világ, akik születésük alatt és után is sokszor hatalmas, hosszan tartó küzdelmet folytatnak az életben maradásért, egészségükért.

Koraszülöttek azok a gyerekek, akik a várandósság betöltött 37. hete előtt érkeznek a világra. Az elmúlt években - a Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján - minden 8.-10. gyermek születik idő előtt Magyarországon, ami Európai összehasonlításban magasabb az átlagnál. A folyamatosan fejlődő orvostudomány ellenére a születés körüli megbetegedések és veszteségek leggyakoribb oka a koraszülés, ami kiemelt odafigyelést igényel egy olyan társadalomban, ahol többen halnak meg, mint ahányan megszületnek.
Dr. Horváth Zsolt pályakezdőként kezdett el különleges vonzalmat érezni a vártnál korábban világra jött kisbabák iránt. Az elismert neonatológussal, a Szent Lukács Görögkatolikus Integrált Gyermekrehabilitációs és Szociális Központ intézményvezetőjével a koraszülöttek világnapja alkalmából a csalad.hu oldalán jelent meg beszélgetés, amely az alábbi link alatt olvasható: A lelki fájdalomnak át kell csapnia örömteli bizakodásba

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés