Madarak és fák hete Hajdúnánáson
2022. 05. 17.

Május második hetében a madarak és fák napját dolgoztuk fel az Istenszülő Oltalma Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ fogyatékos személyek osztályán - több szemszögből megközelítve.

Magyarországon először 1902-ben tartották meg a madarak és fák napját, majd egy 1906-ban hozott törvény szabályozta, hogy a tanító/pedagógus évente legalább egy napot a madaraknak szenteljen a diákokkal.

Hajdúnánáson, a Magyar utcai intézményben projektor segítségével falra kivetítettük az erdő fáit, a madarakat, majd megismerkedtünk a fa részeivel a madarak tulajdonságaival. A hetet környezetünk tevékeny megfigyelésére fordítottuk mese-vers, színezés, ének, zene, énekes játék formájában.

Rövid filmvetítést tartottunk a bennünket körülvevő természetről, annak élővilágáról, amit le is festettünk. Következő napon mondókázás, verselés közben (papír)madarakat készítettünk.

A mozgás kiemelt fontosságát is a program részévé tettük, ezért a heti projektben megjelenő madarak, illetve fák mozgását utánzással rögzítettünk (kar,- törzshajlítással stb.). Mivel a fogyatékos osztály lakói nem tudnak írni, olvasni ezért szóban totót rendeztünk.

Napról napra bővült a lakók ismerete a minket körülvevő élővilágról. A foglalkozások segítségével fejlesztettük a megfigyelőképességet, a gondolkodást, a verbális képességet, a finommotorikát, az auditív képességet, a vizuális képességet és a mozgást.

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés