Magyar Ápolók Napja
2020. 02. 27.

Miniszteri elismerést kapott Luka Ilona Mária

Nemcsak az egészségügy, hanem a teljes magyar nemzet szempontjából kulcsfontosságúnak nevezte az ápolói szolgálatot az egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár a magyar ápolók napja alkalmából tartott központi ünnepségen, Budapesten. Csiki Zoltán elmondta: hatodszor ünneplik február végén az ápolók napját, amelyen Kossuth Lajos húgára, Kossuth Zsuzsannára emlékeznek, aki 1949-ben a tábori kórházak főápolónője volt, és akiről sebesült katonák feljegyezték, hogy anyai gyengédséggel bánt velük. Ennek az odaadó, ember feletti szolgálatnak az eredményeként válhatott Kossuth Zsuzsanna a magyar ápolók és minden magyar egészségügyi dolgozó példaképévé - mondta. Csiki Zoltán hangsúlyozta: az ápolók adják a "magyar egészségügy lelkét és szívét", nekik köszönhetjük az egészségügyi rendszer működését, könnyebbé teszik a betegek mindennapjait és biztosítják számukra az emberhez méltó életet.

Minya Tünde, a Magyar Ápolási Egyesület elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy az ápolók éve 20 millió egészségügyi dolgozót érint világszerte. A cél a szakma minél szélesebb körben való elismertsége, és felhívni a figyelmet arra, hogy az ápolók és szülésznők nélkülözhetetlenek az egészségügyi ellátásban.

Miniszteri elismerést vett át a hajdúszoboszlói főnővér

Az emléknap alkalmából tizennyolcan miniszteri elismerő oklevelet vehettek át, többek között a Szent Lukács Görögkatolikus Idősek Otthonának részlegvezető ápolója, Luka Ilona Mária. 20 éve dolgozik a hajdúszoboszlói intézményben. Erdélyben született és a Nagyváradi Egészségügyi Szakközép Iskolában szerezte meg ápolónői képesítését. A Magyar Ápolási Egyesület tagja. A Zilah Megyei Kórház fül-orr-gégészeti osztályán orvos asszisztensként dolgozott. Egészségügyi, ápolási ismeretei kiválóak, rendkívül magas színvonalúak. 2000-ben lépte át az Idősek Otthonának kapuit. Először ápolónőként, majd folyamatos előrelépést követően mára a legnehezebb osztály főnővéreként látja el feladatát. A részleg, amit irányít, szakápolást igénylő fekvő betegek ellátását szolgálja. A szolgálat kifejezés számára nem csak egy szó, hanem misszió.

Kimagasló szakmai tudásával, elhivatottságával korán felkeltette felettesei figyelmét. A fiatalokat felkarolja, felkészíti és az évek során szerzett tapasztalatát átadja számukra. Konferenciák, módszertani szakmai találkozások, továbbképzések rendszeres résztvevője. Aktív tagja a szakdolgozói közösségnek. A szakma szeretete, pozitív életszemlélete, optimizmusa minden tevékenységében megnyilvánul. Szívesen újít, szépít, kreatív és igényes önmagára, valamint a környezetére egyaránt. Munkáját lelkiismeretesen, kiváló szakmaisággal végzi. Tudása, támogató magatartása biztonságérzetet ad az ellátottaknak, a hozzátartozóknak, a munkatársaknak egyaránt.

A kitüntetéshez őszinte tisztelettel gratulálunk, jó egészséget, sok örömet és számos szakmai sikert kívánunk. Életére, munkájára és családjára Isten áldását kérjük!

MTI/Kerezsi Józsefné, intézményvezető

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés