Már lehet jelentkezni az új idősotthonba
2020. 08. 24.

Mint ahogy arról már beszámoltunk, új idősek otthona épül Hajdúdorogon

Hamarosan birtokba vehetik a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat új idősek otthonát az Ady Endre utcában. A Szent Bazil Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium egyik épületét alakítják át úgy, hogy az az előírásoknak megfeleljen. A szociális igazgatásról és ellátásokról szóló törvény alapján az intézmény azon személyeknek kíván majd otthont teremteni, akik bizonyos gondozási szükségletet igen, de rendszeres fekvőbeteg-gyógyintézeti kezelést nem igényelnek, valamint a rájuk irányadó öregségi nyugdíjkorhatárt már elérték. Továbbá azok jelentkezését is várják, akik a 18. életévüket betöltötték, betegségük vagy fogyatékosságuk miatt önmagukról gondoskodni nem képesek, III. fokozatú gondozási szükséglettel rendelkeznek, és ellátásuk más típusú, ápolást-gondozást nyújtó intézményben nem biztosítható.

Az idősek otthona 2020 novemberétől 35 fő részére nyújt majd személyre szabott ápolást és gondozást 1, illetve 2 ágyas szobákban történő elhelyezéssel. Intézményünk az ellátottak részére teljes körű ellátást biztosít, mely magában foglalja a napi ötszöri étkezést, ruházattal, textíliával való ellátást, mentális gondozást, foglalkoztatást és az egészségügyi ellátást.

Lakóink részére olyan ellátást kívánunk nyújtani, amelynek célja az emberi méltóság tiszteletben tartása, a közösségi életbe való beilleszkedés és a békés, nyugodt élet megteremtése. Az ellátás feltételeiről, költségeiről és a jelentkezési lehetőségről bővebben az intézményeink menüponton belül tájékozódhatnak.

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés