Másképp vártuk az idén a Mikulást
2020. 12. 08.

Gondoskodtak róla, hogy valóban ünnep legyen december 6.

Az idén a szokványostól eltérően ünnepeltük Mikulás napját a ránk bízott gyermekekkel a Hajdúsági Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központban, de így is nagy volt a várakozás és az izgalom. Myra-i Szent Miklós püspök ajándékozó szeretetét példaként magunk elé állítva, nagy gondossággal és pontossággal összekészítettük a csomagokat, hogy minden gyermek számára időben eljusson. Sajnos az idén nem az eddig megszokott módon, gyermekekkel zsúfolásig megtelt templomban, hangosan énekelve, jóságos arcú Mikulással kerültek kiosztásra a csomagok. A vírus által okozott nehézségeket egy kicsit átalakítottuk a lakásotthonokban, valamint a nevelőszülői hálózatban a felnőttekre hárult eme nemes feladat, hogy templommá változtassák az életterüket, és Szent Miklós püspökhöz hasonlóan a rábízottaikról gondoskodva kedveskedjenek a gyerekeknek. 

A gyermekvédelmi szakemberek lelkiségétől Szent Mikós lelkisége nem áll távol, hiszen a hétköznapjainkban ott van a tevékenykedő szociális érzelmi kötelék, amely átszövi e nem könnyű missziót. A szeretet szentjét követve a nálunk nevelkedő gyerekeknek próbáljuk átadni ezt, hogy a szárnyaink alól kikerülve a társadalom és az egyházunk hasznos tagjai legyenek, és esélyük legyen nekik is továbbadni ezt a szeretet. Szent Mikós számunkra előre mutat, mert híveinek jó pásztora és párfogója, 1700 éve szüntelenül imádkozik értünk, hogy a Kisded Jézus születését várjuk, aki önmagát adta nekünk, ahogyan Szent Pál is megfogalmazza filippiekhez írott levelében:

 „…hanem nem kiüresítette magát, szolgai alakot öltött, és hasonló lett az emberekhez. Külsejét tekintve olyan lett, mint egy ember. Megalázta magát és engedelmeskedett mindhalálig, mégpedig a kereszthalálig….”  (Fil 2,7-8)

A végső alázatosság jeleként, a világmindenség Istene ember lett, ennek az isteni szeretetnek előszelét érezhetjük meg Szent Miklós ünnepén. És ezt a szeretet megérezve, nagyon boldogok voltak a gyermekek, és nagy izgalommal és lelkesedéssel fogják várni jövőre is!

 

Tóth Lóránt, diakónus

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés