Mert adni jó!
2020. 06. 25.

Semmi más nem vezérelte a soproni fiatalokat

Egészen a Dunántúlról érkeztek vendégek a minap a Szent Lukács Görögkatolikus Szolgáltatópontra, Debrecenbe. Hogy miért? Mert adni jó! Katona Zoltán és barátja, Nagy Edina hetek óta azt tervezték, hogy útnak indulnak. Segíteni. Másoknak. Egy spontán ötlettől vezérelve felkerekedtek, hogy az ország másik felén élő hátrányos helyzetű családokat támogassák – a maguk módján. A szervezésben sokan segítettek nekik, hiszen előtte még sosem csináltak hasonlót. Többen is javasolták nekik, hogy egyházi szervezetet keressenek meg, mert több közösséggel is kapcsolatban állnak, így minden bizonnyal a lehető legjobb helyre kerül majd az adományuk.

„Úgy gondoltam, próbálok a hátrányosabb helyzetű, keleti régióban segíteni, itt a kisebb településeken jobban rászorulnak a segítségre, mint a nyugati országrészben. Debrecent mindig is szerettem, úgyhogy nem volt kérdés, hogy erre vesszük az irányt Sopronból.” – fogalmazott Katona Zoltán. „Élelmiszercsomagokat hoztunk, körülbelül 6-7 ezer forint értékben, alapvető dolgokat tartalmaz: liszt, olaj, rizs, konzervek, édesség, stb. Emellett ruhák és játékok is helyet kaptak a kisbuszban, ami teljesen megtelt! Bízom benne, hogy jó helyre kerülnek a holmik. Edina barátom segített bevásárolni, és a szervezésből is kivette a részét. Most, hogy levezettük a 4 órás utat, és látjuk a csillogó szempárokat, akiknek hoztuk a csomagokat…nagyon jó érzés. Ma már máshogy fekszem le este aludni. Találkozhatok azokkal a családokkal, akiknek igazán nagy szükségük van rá."

A kisbuszt valóban tele pakolták a soproni fiatalok. De Debrecenben már nem egyedül kellett leszedniük a zsákokat, szatyrokat. A szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei segítettek pakolni. Kávéval, üdítővel kínálták a megfáradt, önzetlen utazókat, majd közösen ellátogattak a kertségben élőkhöz, hogy nekik is jusson az adományból. Hálásan köszönik, és imába foglalják a segítőik nevét!

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés