Mikulás ünnep kicsiknek és nagyoknak
2023. 12. 11.

Minden család máshogy éli meg az ünnepeket, más-más szokásokat alakít ki. Az emberek többsége azonban egyetért abban, hogy Szent Miklós ünnepe kiemelt fontosságú a gyermekek és a felnőttek számára egyaránt.

Fontos szerepet tölt be a gyermekek erkölcsi fejlődésében. Nagyban hozzájárul a jóságról, igazságról való gondolkodásmódjuk fejlődéséhez, s egyben a világba vetett bizalmuk növekedéséhez. Ezáltal is, egyfajta morális megerősítést kapnak.
Legalább ilyen fontos az idős emberek számára, a fogyatékkal élők és pszichiátriai betegek otthonban élők számára is. Az ünnepek sokszor meghatározó emlékként jelennek meg bennünk gyermekkorunkból. Mindannyian őrzünk érzéseket, ízeket, illatokat, emlékképeket, melyek örök életünkre velünk maradnak.
Természetesen felnőttként is jó újraélni ezeket az izgalmakat, látni kicsik és nagyok lelkesedését, a csodavárás varázsát. Valamint megélni az önzetlen ajándékozás megélését.
Ebben a szellemben ajándékozta meg Szent Miklós követe és segítői az Istenszülő Oltalma Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ valamennyi lakóját és a munkatársak gyermekeit. Az ünnepet csak tovább színesítette a Nagy Szent Bazil Görögkatolikus Óvoda, Napsugár csoportjának műsora.

„Ha ajándékot adsz: add a szíveddel, nehogy a kinyújtott kéz ott maradjon viszonzást várni.”

                                                                                                                              Mürai Szent Miklós

 

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés