„Mind egyformák vagyunk”
2023. 12. 22.

Az újszászi Szent Márton Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ december 22-i karácsonyi ünnepségét megtisztelte jelenlétével Pócs János, Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei országgyűlési képviselő, aki elmondása szerint a Parlament tiszteletével érkezett meg intézményünkbe.

– Soha nem tud úgy meghatni egyetlen budapesti nagy színházi darab sem, mint az önöké. Ők pénzért szerepelnek, maguk szívből, lélekből. El sem tudják képzelni, mekkora erőt, hitet kapok én személy szerint is maguktól minden évben karácsony előtt is – mondta el beszédében képviselő úr. Majd hozzátette, az Orczy-kastély, melyet a munkatársaink és az ellátottjaink együtt töltenek be érzésekkel, egy templom, amiben a szeretet uralkodik. – Senkiben ne legyen szégyenérzet azért, amilyen, összességében mind egyformák vagyunk. Én sem, mint képviselő szeretnék most itt állni önök előtt, hanem, mint ember. Nekem is néha kihagy az agyam, van, hogy nehezen ébredek, van, hogy nyugtatóval alszom el, de szívem, ahogy az önöké is, tele van érzésekkel, szeretettel, és ez a lényeg, hogy a szívünkben és a lelkünkben egyformák vagyunk mind. A Jóisten mindannyiunkért megszületett és mindannyiunkért halt meg, egyek vagyunk ebben – fejezte be szívhez szóló, szívmelengető gondolatait Pócs János.
Az ünnepséget Kovács Anett intézményvezető nyitotta meg, aki megható szavaival, gondolataival gyerekkorát idézte elő, arról beszélt, mennyire fontos volt számára mindig is a karácsony. – Lehet az ember akármennyi idős, olyan napok vannak előttünk, olyan napok várnak ránk, melyek mindig, minden gondot képesek elfeledtetni, csak az számít, ami jó, ami felvidít – vélekedett intézményvezető asszony.
Kapin István atya, a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat lelki igazgatója arról beszélt, hogy a Szeretetszolgálatunk egy család, az újszászi intézmény pedig egy gyermeke ennek a hatalmas családnak. – A karácsony a szeretet, a család ünnepe. Így vagyunk egyek, és örülök, hogy ma együtt, igazi családként tudunk ünnepelni a Szent Márton Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központban. Kívánom, hogy családjainkban is leljünk rá a következő napokban a jászolban, értünk megszületett Jézusra – mondta el rövid, de annál tartalmasabb tanításában lelki igazgatónk. Tóth Ferenc atya, az intézmény lelki vezetője pedig ehhez hozzátette, hogy oda kell adnunk magunkat az imádságban Krisztusnak, hisz ő mindent megadott nekünk, és mindent feladott értünk.
Majd következett lakóink és munkatársaink különleges, mondhatni varázslatos műsora Krisztus születéséről, melynek középpontja a rendezők ezúttal azt állították, hogy ha elindulunk, elmerünk indulni egy úton, ki tudja, milyen csoda vár ránk?! Látjuk a napkeleti bölcsek történetéből, akik útra keltek, s végül csodát láttak.

https://www.youtube.com/watch?v=CyjVBmW-NxA

Palánki István

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés