Mindig legyen célunk a rászorulók segítése
2021. 12. 14.

A karácsony közeledtével számos lehetőség nyílik azok számára, akik segíteni szeretnék a nehezebb körülmények között élőket. De ha megtehetjük, ne csak az év ezen szakában legyen célunk, törekvésünk a rászorulók segítse.

Hétvégén – december 11-én – a Hajdúdorogi Főegyházmegye a Debreceni Görögkatolikus Parókiával közösen újra megszervezte az Úton Betlehembe programot, amelyen a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat intézményei is részt vettek. Az Attila téri Látogatóközpontban és a templom előtti téren tartott jótékonysági rendezvényen ételosztással, kézműves vásárral, lelki segítségnyújtással, koncerttel várták az érdeklődőket, a rászorulókat, a nehéz helyzetben lévőket.

A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Korai Fejlesztő és Gyermekrehabilitációs Központ, valamint a Karitatív Iroda munkatársai nagy örömmel készültek és vettek részt az eseményen. A Karitatív Iroda dolgozói meleg teát és alkoholmentes puncsot készítettek, a Korai Fejlesztő Központ - gyógytornász és pszichológus - szakemberei pedig 150 adag mézeskalács fenyőfát sütöttek és osztottak az arra járóknak.

Részt vettet az eseményen a szakolyi Szent Lukács Görögkatolikus Integrált Szolgáltató Központ munkatársai és ellátottjai, akik frissen sült lángossal kínálták a program résztvevőit, de magukkal vitték és vásárt tartottak az intézményben készített kézműves termékekből is.

Az Úton Betlehemben elnevezésű programon a Hajdúdorogi Főegyházmegye intézményei: parókiák, egészségügyi-, oktatási- és szociális intézmények vettek részt, amelyek számára találkozási pontot, egyfajta  bemutatkozási lehetőséget is biztosított az esemény; a résztvevők megismerhették milyen szerteágazó tevékenységet folytatnak, s ha esetleg olyan élethelyezetbe kerülnek, akkor tudják, hogy adott problémájukkal kihez fordulhatnak. De emellett a hideg időben meleg étellel és jó szóval fogadták a rászorulókat, az arra járókat, az érdeklődőket a különböző intézmények, szervezetek képviselői – mondta Ungvári Sándor, a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat igazgatója.

A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Karitatív Irodájának munkatársai másnap, december 12-én is nagy lelkesedéssel folytatták tevékenységüket. Egy adományozó felajánlásának köszönhetően 300 adag meleg ételt (sültkolbászt, főtt krumplit és savanyúságot) tudtak szétosztani a rászorulóknak Debrecenben, az Attila téren.

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés