Most még nagyobb szükség van a segítségre
2020. 05. 13.

A Szeretetszolgálat is támogatja a rászorulókat

A koronavírus-járvány miatt rengeteg család került nehéz helyzetbe, őket számos karitatív szervezet, civil és önkéntes segíti az országban. A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat a Hajdú-Bihar Megyei Élelmiszerbank Egyesülettel karöltve juttatott el tartós élelmiszert a tanyavilágban élők számára. A járvány idején természetesen megváltozott módszerekkel, fokozott egészségügyi védelem mellett tették mindezt. Hálával tartozunk az önkénteseinknek is, akik idejüket áldozták e nemes célra.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület célja, hogy kapcsolatot teremtsen a felhalmozódó élelmiszerfeleslegek és a rászorulók között, és ezzel elősegítse az éhezés, az élelmiszerpazarlás csökkenését Magyarországon. A jelenlegi 31 partnerszervezetén keresztül több mint 18.000 nélkülözőt – gyermekeket, családokat, időseket, fogyatékkal élőket, hajléktalanokat – látnak el mentett élelmiszerekből készített csomagokkal.

A két szervezet által közösen összekészített adományok lisztet, olajat, rizst, tésztát, szaloncukrot, gyümölcslevet, tartós tejet, májkrémet, lencsét és kukorica konzervet tartalmaztak. A Bánk környékén élő családok nagy örömmel fogadták önkéntesünket. Mint mondták: hála és köszönet, Isten áldja Önöket!

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés