Nagy biztonságérzetet ad az oltás
2021. 02. 25.

Összefoglaló a görögkatolikus idősotthonokból

Az oltási tervnek megfelelően az egészségügyi dolgozók oltása mellett fokozatosan megkezdődött januárban az idősotthonok dolgozóinak és lakóinak oltása is. Az előzetes igényfelmérések minden idősotthonban, fekvő ellátást nyújtó szociális intézményben megtörténtek. A mobil oltócsapatok az intézményeken belül adták be a védőoltást a már bevezetett protokoll szerint. Az idősotthonok oltása kiemelten fontos, hiszen a koronavírus-fertőzés különösen veszélyes az idősekre és a zárt közösségekre.

 

 

Hajdúszoboszló

A Szent Lukács Görögkatolikus Idősek Otthonában 2021. január 28-án tartották az első kört, a Pfizer vakcinával oltották be az ellátottakat (139 fő) és a dolgozókat (40 fő). A második oltás 21 nap múlva, 2021. február 18-án történt meg: 137 ellátottnak és 38 dolgozónak lehetett beadni szintén a Pfizer vakcinát. Az oltottaknál nem jelentkezett később megbetegedés, láz vagy más jellegű tünet. Kerezsi Józsefné intézményvezető arról számolt be, hogy az oltócsoport rendkívül felkészült és strukturált volt, melynek eredménye, hogy csupán egy - egy délelőttöt vett igénybe a vakcina beadása és annak adminisztrálása.

Hajdúdorog

A dehir.hu beszámolója szerint Hajdú-Bihar megye 125 bentlakásos intézetében, négy nap alatt összesen 4300 főt oltottak be a mobil oltócsoportok február második felében. A hajdúdorogi Istenszülő Oltalma Görögkatolikus Idősek Otthonában nyolc lakó és kilenc dolgozó kapott védettséget. A koronavírus itt nem jelent meg és bíznak benne, hogy nem is fog. Gecséné Valter Gyöngyi intézményvezető azt mondta: „Nagyon nagy biztonságérzetet ad nekünk ez az oltás, nyilvánvalóan a munkánkat is megkönnyíti, hiszen nagyon reméljük, hogy innentől kezdve, ha megfelelő lesz az átoltottsági arány az országban, akkor nyithatnak a bentlakásos intézmények.”

Máriapócs

A II. János Pál Pápa Idősek Otthonában mind a lakók,mind a dolgozók nagy számban felvették az oltást, összesen 75 lakó és 43 dolgozó. Ezután mellékhatást,panaszt nem tapasztaltak. Az új beköltöző lakók is nagyon örülnek az oltás lehetőségének,és élni kívánnak vele,így intézményünk átoltottsága magas arányú marad.

Cikkünk folyamatosan frissül...

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés