Nagyboldogasszony napja
2023. 08. 19.

Augusztus 15.-e Nagyboldogasszony napja, a katolikus egyház legfontosabb Mária ünnepe. Nagyboldogasszony Mária elszenderedésének, illetve test szerinti mennybevételének napja.

Mária mennybevételét már az V. századba ünnepelték Jeruzsálembe, onnan terjedt tovább. Magyarországon Szent István király avatta ezt a napot ünneppé, aki olyan fontosnak tartotta ezt az ünnepet, hogy ezen a napon ajánlotta Magyarországot a Szűzanya oltalmába, ezért nevezik Szűz Máriát Magyarország égi pártfogójának.

A Nagyboldogasszony elnevezés magyar sajátosság, Szűz Mária Boldogasszony elnevezésből ered.

A hajdúszoboszlói Szent Lukács Görögkatolikus Idősek Otthona lakói ezen a napon, Szent Liturgián vettek részt Kapin István atya és Fekete András atya közreműködésével, a debreceni Istenszülő Oltalma Görögkatolikus templomban. A Liturgián a debreceni Szent Matróna Görögkatolikus Ápoló–Gondozó Otthon ellátottjai is részt vettek, így a szertartás után lehetőség nyílt egy kis ismerkedésre a két intézmény lakói között.

A lakók ellátogattak a Hajdúdorogi Főegyházmegye Érseki Hivatalába, ahol megtekintették a felújított kápolnát és az érsekség épületét.  A közös imádság és egy kis beszélgetést követően kettévált a két csoport.

A hajdúszoboszlói intézmény lakói, az érsekségen elfogyasztott ebéd után, a Myra kávézóban kóstolták meg a finom süteményeket, frissítőket, természetesen helyett hagyva a napzárónak szánt fagylaltnak is.

Kora délután lelkiekben feltöltődve érkezett vissza a kis csapat Hajdúszoboszlóra, reménykedve a mielőbbi folytatásban.

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés