Ne felejtkezzünk meg az ünnep lényegéről!
2020. 01. 02.

Évzárót tartott a Gyermekvédelmi Központ

A Debreceni és Nyírségi Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ idén is megtartotta a karácsonyi ünnepségét. Az év végi közös együttlétre a munkatársakat, a nevelőszülőket és a lelki vezetőket várták. Csaknem 150-en gyűltek össze. Ungvári Sándor, a fenntartó Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat igazgatója azt mondta: „a Debreceni és Nyírségi Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ és a dolgozók számára nagyon fontos az állandóság, ezt a jövőben is megpróbáljuk biztosítani számukra. Emellett sokat fejlődött az intézmény az elmúlt években, sőt, a lakásotthonok is átalakuláson mentek keresztül. De nem biztos, hogy csak az infrastruktúra fejlődése határozza meg a jövőnket. Szerintem inkább az ellátottakról való magas szintű gondoskodás az, ami meghatározza. Tudjuk, hogy eddig is ezt tették a dolgozóink, de szerintem lehet még többet adni. Mert nincs olyan jó, amit ne lehetne fokozni.” – zárta gondolatait Ungvári Sándor.

Gánicz László lelkivezető arra figyelmeztetett: a nagy készülődés közepette ne felejtkezzünk meg az ünnep lényegéről sem. Ez nem a szeretet ünnepe vagy valamilyen télünnep. Ez Jézus Krisztus születésének ünnepe, aminek arról kell szólnia, hogy időt töltsünk a szeretteinkkel. Akkor visszük nekik ugyanis a legnagyobb ajándékot.

Tripsó Zoltán intézményvezető a 2019-es évet a tanulás évének nevezte: számos továbbképzésen vettek részt ugyanis a kollégák. A jövőt tekintve pedig bízik benne, hogy ez a folyamatos fejlődés, ami a központ idei évét is jellemzi, az jövőre is elkíséri majd a munkatársakat.

A karácsonyi műsort Papp Zoltán Bence, a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium tanulójának éneke és a lakásotthonokban élő fiatalok karácsonyi előadása színesítette. Az ünnepség végén Nagyné Papp Évát és Sztányi Miklóst köszöntötték 25. éves jubileumuk alkalmából, ezúton is gratulálunk! Munkájukhoz további jó egészséget kívánunk!

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés