„Ne félj, én megsegítelek!”
2023. 02. 15.

Rászoruló családokon, időseken, betegeken és vélhetően fedél nélkül élő emberek olykor kilátástalannak tűnő helyzetén próbálnak segíteni immár negyedik éve Debrecenben, az Attila tér 7. szám alatt működő Szent Lukács Görögkatolikus Szolgáltatóponton.

A Karitatív Iroda munkatársai elkötelezettek a szükséget szenvedők szolgálata iránt, ahogy elkötelezettek aziránt is, hogy együttműködjenek másokkal eme erőfeszítésben. Az elmúlt esztendőben a társadalomban, a gazdaságban bekövetkezett negatív hatások következtében különösen nehéz feladat hárult a munkatársakra. A szolgáltatóponthoz ugyanis nem csak szűkebb környezetükből, Debrecenből és annak környékéről, hanem az ország számos pontjáról fordultak adománykéréssel, kiknek lehetőségeikhez mérten igyekeztek is segítséget nyújtani. A pénzbeli és tárgyi felajánlásoknak köszönhetően meleg étellel, tartós élelmiszerrel, ruhával, bútorokkal, háztartási gépeket segítették a rászorulókat.

-Az önkéntesek toborzása a Karitatív Iroda megalakulásától kezdve kiemelt feladatunk. Folyamatosan történik a beszervezésük és egy adatbázis működtetése. Az elmúlt évben is a legfontosabb tevékenységünk az adományok gyűjtése, illetve annak szétosztása volt. Havonta több tucat adományozó és rászoruló fordult meg az irodában – mondta Sveda Anita, a Karitatív Iroda vezetője. - 2022-ben is magánszemélyektől kaptunk anyagi felajánlást, emellett 838 támogatónktól 10 345 kg adomány érkezett, amelyet 1584 esetben a rászorulók részére juttattunk el.

Tavaly a segítő szervezetek számára újabb kihívást jelentett az Ukrajnában dúló háború elől menekülő emberek támogatása.  A Karitatív Iroda munkatársai is a ,,Segítség Kárpátaljának” elnevezésű mozgalomhoz csatlakozva, nagy mennyiségű adománnyal  támogatták a kezdeményezést, emellett együttműködő partnerük, a Debreceni Karitatív Testület szervezésében részt vettek menekültek fogadásában, ellátásában.

A Karitatív Iroda folyamatosan tartja a kapcsolatot olyan családokkal, akik – önhibájukon kívül - nehéz körülmények között élnek. Emellett több közösség, önkormányzat fordul a debreceni irodához, hogy támogatni tudják az általuk feltérképezett családokat.

„Nyújtsuk a kezünket Isten felé és Ő erősen megragadja azt. Egész nap csengjen a fülünkbe az Ő hangja: Ne félj, én megsegítelek!”

A Szent Lukács Görögkatolikus Szoltáltatópont elérhetősége:

4029 Debrecen, Attila tér 7.

Telefon: +36 30 250-5576

Felajánlások, adományok fogadása:

hétfőtől péntekig 8.00-12.00 óra között.

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés