Négylábú segítők az idősek otthonában
2022. 07. 04.

Június utolsó napján egy különleges élménnyel lepték meg az ellátottakat a füzesgyarmati Szent Mihály Görögkatolikus Idősek Otthonának dolgozói. Terápiás, segítő kutyákkal foglalkozó szakembereket hívtak meg az intézménybe.

Mezőberényből érkezett a Nándy Állatotthont vezető Zahorán házaspár az idősek otthonába. A kóbor kutyák befogadását és ellátását biztosító telephely a Kutyabarátok Egyesülete és a mezőberényi önkormányzat összefogásának eredményeképp jött létre, melynek köszönhetően a településen már kevesebb az utcákon kószáló négylábú. A Békési Járási Titán Mentőcsoportban Zahorán Béla állatkiképző és felesége alkotják a kutyás felderítő egységet ezúttal a Szent Mihály Görögkatolikus Idősek Otthonába látogattak terápiás kutyáikkal. A társalgó megtelt tolószékkel, járókerettel és bottal is érkező idősekkel, hogy részt vegyenek a foglalkozáson.

-Elképesztő, mennyire megváltozott ellátottjaink arca, amikor meglátták a négy barátságos segítő kutyát. Mindenki boldogan simogatta, szeretgette őket. A kutyusok felkeltették a lakók érdeklődését. Nyitottabbakká váltak, jelenlétük őszinte reakciókat, érzelmeket váltott ki – értékelte az eseményt Kiss Jánosné, a Szent Mihály Görögkatolikus Idősek Otthonának intézményvezetője. Az állatasszisztált terápiának éppen az a célja, hogy a négylábú kedvenceink segítségével az emberek jobban megbirkózzanak az egészségügyi problémáikkal. Az idős személyek esetében fenntartsák aktivitásukat, mellyel megelőzhetők a mentális zavarok kialakulása, vagy csak könnyebben viseljék testi-lelki gondjaikat, és az állatok közelében töltött élményszerűséggel derűt, örömöt csempésszenek az olykor szürke  mindennapokba.

 

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés