Nyári tábor Hajdúnánáson
2023. 08. 28.

A szabadidő értékes eltöltése mindenki számára fontos, akár családdal, akár barátokkal, akár egy intézményben, jelen esetben a hajdúnánási Istenszülő Oltalma Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ munkatársival és lakóival együtt töltött szabadidő, illetve a közös élmények megélése. Az intézmény Pszichiátriai betegek és Fogyatékossággal élő személyek otthonában élők részére szervezett és megtartott nyári tábor eseményeiről készítettek beszámolót a központ munkatársai.

„A heti szabadidő hasznos és kellemes eltöltésére különböző programok közül igyekszünk mindig a lehető legjobbat kiválasztani, az időjárás és lakóink egészségügyi állapotát figyelembe véve. A nyári hőségben nincs is nagyszerűbb program egy jó fagylaltozásnál, vagy strandolásnál. A vizes játékok ilyenkor kitűnő élményeket adnak lakóinknak.

Az ifjúsági irodalom és a filmvászon nagy alakját hoztuk el többször is telephelyünkre mégpedig „Bagamérit, aki a fagylaltját maga méri”, kinek életkortól függetlenül mindenki nagyon örült. Ezen a héten a „strandolás” emlékeit is megidéztük - vizes játékok megtartásakor.

Az ügyességi játékok fejlesztik a mozgás koordinációt, finom- és nagymozgást, fejlesztik a finom- és durva motorikus képességeket, szem-kéz koordinációt, memóriát, logikus gondolkodást, figyelem koncentrációs készséget, kézügyességet, egyensúlyérzéket és kitartást. Az intézmény ellátottjai emellett megtapasztalhatták, átélhették a kompetitív játék élményt és az egészséges versengés érzését is.

Ismét sikerült lakóink arcára mosolyt csalni, felhőtlen boldogsággal adták át magukat a játékoknak.”

 

 

 „ Mert az ember – ezt egyre

inkább hiszem – csak

annyit ér és csak annyira

ember, amennyire meg

tudja őrizni lelke egy

zugában az örök gyermeket”

                                     (Márai Sándor)

 

 

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés