Nyíregyházára kirándultak
2023. 07. 04.

Nyíregyházára látogattak június 28-án a hajdúszoboszlói Szent Lukács Görögkatolikus Idősek Otthona lakói, akiket elkísért az intézmény lelki vezetője, Fekete András atya is.

Az első megálló az idén áprilisban átadott Görögkatolikus Múzeum volt, ahol dr. Szabó Irén igazgatónő tárlatvezetésével ismerhette meg a kis csapat a görögkatolikus egyház örökségeit. Játékos kérdésekkel igyekezett interaktívvá tenni a látogatást, melyet a lakók nagy örömmel fogadtak és gyermeki izgalommal, egymás szavába vágva válaszoltak a kérdésekre. Teremről teremre járva tudtak meg a lakók egyre többet a magyarországi görögkatolikusság közel 400 éves történelméről.

A múzeumlátogatás után a Szent Miklós Görögkatolikus Székesegyházba sétáltak át az idősek. A felújítás alatt álló templom belső tereiben a lakók megtekinthették a festőrestaurátorok munkálkodását, érdeklődve figyelték a teljesen elkészült, az éppen festés alatt álló és a festésre váró, megrajzolt ikonok kontrasztját. Szabó Tamás parókus, pasztorális helynök kedvesen fogadta a csapatot, megismertette velük a székesegyház történetét, mesélt a felújítás örömeiről, nehézségeiről. Közös imádság után a görögkatolikus kegytárgyboltba tértek be a lakók, kisebb ajándéktárgyak után kutatva maguk és családtagjaik számára.

Az egyik belvárosi gyorsétteremben elköltött kései ebéd után indult haza a csapat, érintve Újfehértó  legfinomabb fagyizóját.

Kellemesen elfáradva, csodálatos élményekkel gazdagodva érkezett vissza mindenki az hajdúszoboszlói intézménybe.

 

 

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés