„Öregek nélkül nincs múlt…”
2022. 11. 23.

Október, az idősek hónapja alkalmából, a hagyományaikhoz híven a hajdúszoboszlói Szent Lukács Görögkatolikus Idősek Otthonában is köszöntötték a lakókat.

A sikeres/nyugodt öregedés fiatal korban kezdődik egy tartalmas, néha küzdelmes élet vállalásával. Időskorban csökken a felelősség, kevesebb az előírt viselkedésmód, a mindennapos munkavégzés elhagyásával megnövekedett szabadidőt felhasználhatják olyan tevékenységek végzésére, amelyekre eddig nem jutott idő.

Idős korban a lélek még érzékenyebb, a szellem nyitottabb, s az idős ember óriási élettapasztalatával olyan értékeket jeleníthet meg, amely fiatalabb embertársaik számára vonzó és követendő lehet. A bölcsességükben értelmi és érzelmi elemek egyaránt jelen vannak.

A tisztelet melyet időseink iránt érzünk, magába foglalja az elfogadásukat, támogatásukat, szeretetüket és az érzést, hogy értékeljük őket.

Október az idősek hónapja, a hagyományokhoz híven ilyenkor mi is köszöntjük lakóinkat. Mint minden évben, így idén is 3 hetet felölelően, változatos és szórakoztató programokkal kedveskedtünk örökifjú lakónknak.

Versekkel, dalokkal, színdarabbal, bohózattal készültek lakóink és munkatársaink, továbbá vendégfellépők is színesítették műsoraikkal az idősek hónapja alkalmából szervezett programsorozatunkat.  

A záró nap fénypontja a tombola volt, a nagyszámú ajándéknak köszönhetően senki sem távozott üres kézzel.  Szinte gyermeki örömmel izgultak lakóink, vajon kinek milyen meglepetés lapul a dobozban. 

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani vendégeiknek, hogy színvonalas műsoraikkal felejthetetlenné tették ezeket a napokat:

  • Éltes Mátyás Általános Iskola Néptánc csoportja
  • Hajdú-Bihar Megyei Gyermekotthoni Központ 6. számú szakmai egysége
  • Zichy Géza Zeneiskola növendékei és tanárai

               

„Úgy tartják öregek nélkül nincs múlt,

gyerekek nélkül nincs jövő.

Múlt és jövő nélkül pedig nincs jelen…”                                            

                                                               (Kepes András)

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés