Öt éve együtt segítenek
2020. 10. 09.

Születésnapos a Debreceni Karitatív Testület

Ötéves a Debreceni Karitatív Testület – a 33 civil szervezetet tömörítő testület a Pósa utcai közösségi házban ünnepelt október elején. Az elmúlt esztendőkben – önkéntesek közreműködésével – több ezer rászorulónak segítettek: óvodásoknak, iskolásoknak, nehéz helyzetbe került családoknak, vagy éppen a tanyavilágban élőknek. Rózsahegyiné Juhász Éva elnök kiemelte: a tavalyi év megmutatta, hogy egyre több cég, vállalkozás és magánszemély áll be a testület mögé.

– Látják azt, hogy az adomány, a felajánlás tényleg jó helyre érkezik, mi pedig tudjuk koordinálni az adományosztást. Próbálunk arra is figyelni, hogy ne legyen olyan, aki sokkal többször kap és olyan, aki egyszer sem. A cél, hogy mindenkinek tudjunk segíteni – nyilatkozta Rózsahegyiné Juhász Éva.

Széles Diána alpolgármester, a testület társelnöke elmondta: Debrecen gondoskodó város, ezt az is mutatja, hogy a karitatív testület 15 tagszervezettel kezdett működni, most pedig már 33-at tömörít. Velük együtt közösen dolgoznak a rászorulók megsegítésén. Azt gondolom, hogy egy olyan várat építettünk, aminek nyitott a kapuja, és bárki bejöhet, csatlakozhat. Ez egy olyan erős kapocs – Debrecen és a karitatív testület elmúlt 5 éve –, amire méltán büszkék lehetünk, ilyen nincs máshol az országban - hangoztatta Széles Diána.

A születésnapi ünnepségen a karitatív testület jelenlegi elnöke mellett a korábbi elnökök is emlékplakettet vehettek át az elmúlt évek munkájáért.

Karitatív Testület

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés