Óvodások és iskolások gyűjtöttek ajándékot rászorulóknak
2021. 12. 21.

Nehéz körülmények között élő családoknak gyűjtöttek adományt a debreceni Szent Efrém óvodásai és iskolásai, amelyet a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Karitatív Iroda munkatársai segítségével juttattak el részükre.

Egy-egy (cipős)doboznyi játékot és édességet gyűjtöttek a Szent Efrém Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola és AMI Pillangó csoportjának óvodásai. Az adományt a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Karitatív Irodájának munkatársai közreműködésével 21 hátrányos helyzetű családban élő gyermeknek juttatják el még a karácsonyi ünnepek előtt. Az oktatási intézményben az akciót idén első alkalommal, de hagyományteremtő céllal szervezték meg.  A szolgáltatópont munkatársai viszonzásként mézeskaláccsal, szaloncukorral és legóval kedveskedtek a gyerekeknek.

A Szent Efrém iskola tavaly négy, idén pedig nyolc osztálya „fogadott örökbe” egy-egy hátrányos helyzetű családot. A Karitatív Iroda munkatársainak segítségével feltérképezték a családok életkörülményeit, az ott élő gyerekek számát, életkorát, az iskolások pedig ezt figyelembe véve gyűjtöttek számukra tartós élelmiszereket, konzerveket, tisztítószereket, a gyerekeknek pedig játékot, könyvet, édességet.

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés