Plakáttal egészült ki a járvány elleni védekezés
2020. 03. 23.

Újabb felhívás az idősekhez

Letölthető plakáttal egészül ki az idősek védelmében a koronavírus-járvány elleni védekezés - jelentette be az országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs vasárnapi online sajtótájékoztatóján. Müller Cecília hozzátette: az idősek védelmében a koronavirus.gov.hu oldalon egy olyan plakát jelenik meg, amelyet bárki szabadon letölthet. Felhívta az önkormányzatok, lakóközösségek figyelmét, hogy minél több helyen jelenjen meg a figyelemfelkeltő felhívás. A vírus mindenhol jelen van, az egész ország területén egyenletesen regisztráltak fertőzötteket. "Bárki fertőzhet, bárki, bármilyen életkorban vírushordozóvá válhat, hiszen a vírus itt van köztünk" - fogalmazott. Ebben a helyzetben "mindenkinek dolga van", az idősnek, a fiatalnak, a hatóságnak - mondta, "empátiát kérve a társadalomtól" az idősek felé, akik sokkal veszélyeztetettebbek, mint a többi korosztály.

Hasznos tanácsok otthonra

Aki nem egyedül él, az is különítse el magát. Ha lehet, használjon külön fürdőszobát, saját, elkülönítve mosogatott eszközöket és papírtörlőt konyharuha helyett. Javasolta továbbá az egyszer használatos eszközök használatát.

Fontos a rendszeres fertőtlenítés, amire bármilyen klór tartalmú tisztítószer alkalmas, vagy amennyiben az valamiért nem alkalmazható, akkor más, vírusölő hatású, úgynevezett virucid fertőtlenítő használható. Ugyanakkor nem kellenek extra megoldások, mert a koronavírus érzékeny, gyorsan elveszíti a megbetegítő képességét, néhány órán belül kiszárad és 50-60 fokon elpusztul.

A háztartási hulladékot dupla szemetesbe kell tenni, illetve néhány óra "pihentetés" szükséges, ez idő alatt ugyanis a vírusok elvesztik megbetegítő képességüket.

koronavirus.gov.hu

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés