Segítség a digitális oktatáshoz
2020. 05. 08.

Laptopot, asztali gépeket kaptak a nevelőszülőknél élő fiatalok

A Hajdúsági Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ nevelőcsaládjaiban élő gyerekek örömmel fogadták a Bihari Állami Gondozottak Egyesület távoktatást segítő pályázati lehetőségét. Az informatikai eszközök átadása 2020. április 29-én volt. Olyan nevelőcsaládban élő gyerekekhez juttatták el a segítség lehetőségét, ahol legalább 3, de akár 6 iskolás korú gyereket gondoznak, nevelnek. A koronavírus-járvány miatt elrendelt digitális oktatás, „otthontanulás” nagy kihívás mindenki számára. Ezért a nevelő családoknak nagy segítséget jelentenek ezek a laptopok, asztali PC-k. Nevelőcsaládonként egy, de a hat gyereket nevelő családok esetében két gyereknek nyújtottunk be pályázatot. A gyerekek megfogalmazták, hogy miben is segítené a laptop, az asztali számítógép a jelenlegi helyzetben a mindennapjaikat. 

Az egyik középiskolás 15 éves lány így fogalmazott: „9. osztályos, szociális ápoló szakon tanuló lány vagyok, a nevelőcsaládomban él még két kisebb húgom, akik szintén itthon tanulnak. Sok mindent kell megnézni az elektronikus naplóban, amit okos telefonon tudtunk megtenni, de egy laptoppal egyszerűbb lesz.”

Egy nagycsaládban élő lány így ír: „amióta megkaptuk a laptopot, azóta sokkal gördülékenyebb az otthoni tanulás. Nem kell egymásra várni a számítógépnél. A video hívásos órákon is részt tudunk venni, köszönhetően a beépített kamerának és mikrofonnak, de az sem okoz már gondot, ha kettőnknek egyszerre kell online tanulni. Így megszűnt egy plusz stresszhelyzet, ami a nevelőszüleinket is terhelte.”

A nevelőszülők számára megnyugtató segítség, ha van lehetőség egyszerre több eszközön tanulni vagy kapcsolatot tartani vérszerinti szülőkkel, barátokkal, osztálytársakkal. Ezúton szeretnénk megköszönni Búzás Lajosnak, a BAGE Egyesület elnökének, valamint támogatóinak, Vass Csabának, a Jebeto cég tulajdonosának, Nagy Zsoltnak, a Cívis Szociális Étkeztetési Központtól és Nagy Róbert, Kajásrobi Nagykonyha Kft. vezetőjének a segítségét.

Simon Mihály, intézményvezető

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés