Segítség szilágysági testvéreinknek
2023. 11. 15.

A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat november 15-én több mint 800 könyvet, több mint 250 kilogramm ruhát, valamint használati tárgyakat adományozott a szilágysági testvéreknek.

A felajánlást Szilágynagyfalu polgármestere, Mate Radu nevében Ősz András személyi tanácsadó vette át lelkes munkatársainktól, az átadáson jelen volt Kapin István atya, lelki igazgatónk is. Ősz András elmondta, hogy nagyon nagy segítség számukra minden adomány, hisz a környékükön sok a rászoruló. — Köszönjük Ungvári Sándor igazgató úrék felajánlását, mindennek lesz helye hamar — fogalmazott a szakember. Ősz András hozzátette, szerencsések, mert állandó békében élnek, több felekezet is jelen van Szilágynagyfaluban, és elég vallásos községről van szó, ahol öröm élni.

Szilágynagyfalu egyébiránt egy ősi magyar, Árpád-kori település. Többféle jel is arra utal, hogy Arany János Toldi Miklósa e falu határában hadakozott a nádi farkasokkal, és itt mutatta az utat, amelyik Budára tér el. A költő szülei is innen költöztek Szalontára, ismerős volt neki hát e táj. Szilágynagyfalut több helyütt is Toldi szülőhazájának nevezik.

A Jóisten őrizze és vigyázza testvéreinket!

Palánki István

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés