A húsvéti előkészületek sós aprósütemények készítésével folytatódtak a füzesgyarmati Szent Mihály Görögkatolikus Idősek Otthonában.
A hagyományos receptúra alapján összeállított pogácsa és sajtos-köményes rúd sütése alatt számos házi praktika megbeszélésére is sor került ellátottjaink körében. Ki hogyan kelesztette a tésztát, milyen módon szaggatta, vagdosta be a tetejét. A résztvevők örömmel idézték fel a régi, nagy családi sütögetések emlékét is. Az áldott ünnepi készülődés idején sütött ízletes finomságokat közösen fogyasztják majd el az ilakóink.
A közelgő „barkaszentelés”- re sikerült a sós rudakból tartalékolni, mellyel a füzesgyarmati intézményünk lelki vezetőjének szeretnének kedveskedni a lakók.
„Amit a tányérra teszek az nem étel, hanem a lelkem és a szenvedélyem.”