Szájmaszk-adomány az élet védelméért
2020. 04. 16.

Egyre több felajánlás érkezik

A segitunkegymasnak.hu oldal pont ezért jött létre, hogy ezen keresztül a nagy karitatív szervezetek segítenek eljuttatni az adott helyekre a felajánlásokat. Április 15-én, szerdán a Katolikus Karitász vette át és indította útjára a segélyszervezeteknek és szociális intézményeknek szánt szájmaszkokat.

Már több mint ötezer felajánlás érkezett a segitunkegymasnak.hu oldalon keresztül: sokan önkéntes munkával és egyéb felajánlásokkal, a nagyobb cégek adományokkal segítenek a koronavírus-járvány elleni védekezésben – mondta el Révész Máriusz, az önkéntességet és adományozást koordináló akciócsoport vezetője. Hangsúlyozta, hogy a március 21. óta működő honlapon keresztül folyamatosan és gyorsan érkeznek a felajánlások. Révész Máriusz Üllőn az eMAG és az Extreme Digital százezer maszkos tárgyi adományát vette át. Mint mondta, a szájmaszkoknak már meg is van a helyük, mert a karitatív szervezetek többször jelezték, hogy nagy szükségük lenne különböző védőfelszerelésekre. A felajánlott maszkokból ötvenezer darabot a segélyszervezetek használhatnak fel, a többi a fogyatékkal élők ellátását segítő szociális intézményekhez kerül. Várkonyi Balázs, az Extreme Digital alapító-ügyvezetője arról beszélt, hogy nemcsak saját kollégáik egészségének megóvása fontos a számukra, hanem a lakosságé is.

Écsy Gábor, a Katolikus Karitász elnöke elmondta, hogy ez az adomány is jól mutatja az összefogás erejét, azt, hogy nagy erők mozdulnak meg, ha szükséges. A segitunkegymasnak.hu oldalon önkéntes felajánlásokat lehet tenni, a 1357-es adományvonalon és a 11711711-22222222 számlaszámon a karitatív szervezetek munkáját lehet segíteni pénzfelajánlással.

MTI

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés