Szellemi frissességet fejlesztő kortalan játék a rejtvényfejtés
2023. 02. 08.

Február 3-án ünnepeljük a magyar rejtvényfejtők napját annak emlékére, hogy 1957-ben ezen a napon jelent meg először a Füles magazin. A hajdúnánási Istenszülő Oltalma Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központban ebből az alkalomból rejtvényfejtő napot tartottak.

Kristóf Károly újságíró, 1925-ben a Ma Este című képes hetilap szerkesztőségében figyelt fel az angol Daily Mail hasábjain egy ideje megjelenő Crossword-Puzzle feliratú furcsa ábrákra. Megmutatta kollégáinak, akikkel úgy gondolták, hogy egy világlap nem véletlenül közöl ilyesmit, érdemes lehet átvenni és magyarra fordítani. Az angol minta alapján Kristóf elkészítette a keresztszórejtvény (ahogy az angolból fordították) hazai változatát.

A magyar rejtvényfejtők napja alkalmából, az Istenszülő Oltalma Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ, Hajdúnánás, Fürdő u 1. szám alatti telephelyén rejtvényfejtő délelőttöt szerveztek a lakók számára, melynek során az ellátottak fejtörő feladatokat kaptak. Időskorban kiemelten fontos a szellemi frissesség megőrzése, amit különböző memóriafejlesztő játékok, rejtvények és szókereső játékok segítségével is fenntarthatunk.

A közös, szellemi agytornának köszönhetően egy jó hangulatú, kellemes délelőttöt tölthettek együtt, mely során mindenki jól szórakozott és sikeresen megoldotta a szókeresőket.

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés