Szent Lukács Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ által szervezett dolgozói kirándulás a Mátrába
2018. 11. 08.

Szent Lukács Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ által szervezett dolgozói kirándulást, melyen ezúttal Parádsasvár és Mátraszentimre volt a cél.

A Mátrában jártunk

 

 

 

Idén októberben került sor a Dolgozói kirándulásra, melyen ezúttal Parádsasvár és Mátraszentimre volt a cél. Kirándulásunk első állomása Parádsasvár volt, ahol megtekintettük a parádsasvári üveggyártást feltámasztó Art Glass Manufaktúrát. A településen 2004-ben bezárták az Üveggyárat, de maga az üveggyártás 305 éves múltra tekint vissza. Akik beléptek az Üvegmanufaktúrába, megnézhették az izzó kemencéket, megismerhették, hogyan fújják az üveget a mesterek, hogyan készülnek az üveg- és kristály csodák. Az élvezetes, humoros ismertető mellett párhuzamosan figyelhettük a gyakorlati bemutatót. Az egyszerűnek tűnő mozzanatok bizony hosszú évek gyakorlása során sajátíthatók el! A helyszínen lehetőség nyílt arra is, hogy a kész termékekből vásároljunk. Akik nem jöttek be az üvegmanufaktúrába, azok sétáltak, nézelődtek a gyönyörű környéken. Az ősz szépsége minden elképzelést felülmúlt a természetben!

Következő állomásunk Mátraszentimre volt, Magyarország legmagasabban fekvő települése. A festői szépségű településen nyílt meg a Mátra Ásványház Múzeum és Ásványbolt. Hazánkban egyedülálló módon egy működő ásványcsiszoló műhely életébe is bepillantást nyerhettünk. A múzeum a Magyarországon talált ásványokon kívül szép kollekcióval rendelkezik a nagyvilágból is. Összesen 150 féle ásványt lehet megismerni a több. mint ezer kiállított ásvány és ásványtársulás megtekintésével. Az UV kamrában az ultraibolya fény ásványokra gyakorolt hatását lehetett megfigyelni. Itt is lehetőség nyílt vásárlásra az Ásványboltban. Az ebédet Galyatetőn, a Hegyi Kisvendéglőben fogyasztottuk el: húsleves után a helyi nevezetességű Mátrai borzaskát szolgálták fel sült krumplival, savanyúsággal.

Kirándulásunk során hol kisütött a nap, hol igen hideg, szeles idő volt, de mindnyájan kellemesen elfáradva, élményekkel gazdagon tértünk haza.

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés