Szent Lukács-nap Máriapócson
2018. 11. 30.

2018. november 29-én került megrendezésre a Szent Lukács napi ünnepség Máriapócson, melyen a Szeretetszolgálat több száz dolgozója vett részt.

 Szent Lukács-nap Máriapócson

  1. november 29-én került megrendezésre a Szent Lukács napi ünnepség Máriapócson, melyen a Szeretetszolgálat több száz dolgozója vett részt.

A rendezvényt Kocsis Fülöp érsek metropolita atya nyitotta meg közös imádsággal. Fülöp atya elmondta, hogy a Szeretetszolgálat azért tud sokaknak segíteni, mert Krisztus erejét, együtt érző szeretetét akarja közvetíteni. A 12 éve beteg asszony Jézus ruhájának szegélyét érintette és meggyógyult. Fontos, hogy valamennyien Jézus Krisztus köntösévé váljunk. Köszönetét fejezte ki azért, hogy olyan munkatársai vannak, akik szeretettel teszik a dolgukat, majd arra buzdított bennünket, hogy soha ne fáradjunk bele a szeretetet cselekedeteibe.

Dr. Tóth Rita igazgatóhelyettes beszámolt a Szeretetszolgálat 2018 évi eseményeiről. Elmondta, hogy tartalmas, mozgalmas év áll mögöttünk. Ismertette a működtetéssel kapcsolatos feladatokat, a szakmai tevékenységet, a megvalósult fejlesztéseket, majd bemutatta a Karitatív Iroda működését.

„Ha az Úr nem építi a házat, hiába dolgoznak annak építői.” – ezzel az idézettel kezdte beszámolóját Simon Mihály, a Hajdúsági Gyermekvédelmi Központ vezetője. Fotók segítségével bemutatta azt a munkát, melynek eredményeként a gyermekvédelmi központ 10 lakásotthonából 7 szépen megújult. Szántóné Alföldi Szilvia az anya gyermekével együttes elhelyezést biztosító lakásotthont mutatta be, kiemelve annak fontosságát, hogy ebben az anyaotthonban gyermekével együtt nevelődhetnek a fiatal anyák.

A Szent Lukács Korai Fejlesztő Központot dr. Horváth Zsolt neonatológus mutatta be. Megosztotta velünk családi indíttatásból fakadó elköteleződését és ismertette a koraszülöttek számát, helyzetét, lehetőségeit, sokszor könnyeket csalva szemünkbe. Több százra tehető azon 6 év alatti gyerekek száma, akik nem részesülnek intézményes ellátásban, ebből 300 gyermek ellátását vállalná fel az egyház a fejlesztő központ működésének jövő évben történő megkezdésével.

Szocska Ábel nyíregyházi megyéspüspök felhívta figyelmünket, hogy fektessünk nagyobb hangsúlyt a lelki életünkre, karácsonyra készülve se feledkezzünk meg a helyes, keresztény értékrendről.

Ezt követően a Lautitia Gyermekkórus felemelő műsorát hallgathattuk meg. Nemes József karnagytól megtudtuk, milyen szép együttműködés jött létre a Hajdúsági Gyermekvédelmi Központ lakásotthonaiban élő gyermekek és a kórustagok között, akik „örökbe fogadták” a lakásotthonos gyerekek kéréseit és teljesítették azokat. Mindez bizonysága annak, hogy a kórusban éneklő gyerekeknek nemcsak a hangjuk, de szívük is tiszta és szép.

Intézményünk igazgatója, Ungvári Sándor megfogalmazta, hogy az elért eredmények nem a mieink, hanem az Istené. Elmondta, hogy ő mindig bízott abban, hogy az Úr ad feladatot, erőt, az elvégzendő munkához pedig megfelelő embereket, munkatársakat. Fontos bízni és remélni a jót. Végezetül megköszönte valamennyi dolgozónak az egész éves munkáját és áldott készületet kívánt.

Az ünnepség befejezéseként sor került az elismerések átadására. A Szent Lukács-díjat ebben az évben Ősz Tibor atya kapta, aki a Szeretetszolgálat lelki igazgatójaként éveken át a számos lelki program, lelkigyakorlat, zarándoklat szervezésével gondoskodott a munkatársak lelki fejlődéséről, megújulásáról.

A Szeretetszolgálat valamennyi dolgozójára és ellátottjára a Jóisten bőséges áldását kérjük.

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés