Szent Mihály ünnepe Füzesgyarmaton
2022. 11. 10.

Mihály-nap egy keresztény ünnep, melyet a keleti hagyomány szerint november 8-án tartanak. A füzesgyarmati Szent Mihály Görögkatolikus Idősek Otthonában a névadóra emlékeztek ezen a napon.

November 8-án emlékezik meg a görögkatolikus egyház Szent Mihály főangyalról, akit több nemes jelzővel illetnek. Az angyalok vezéreként, a Mennyország seregeinek uraként, vagy Isten hercegének nevezik, aki legyőzte Lucifert és letaszította a földre, amikor az fellázadt az Úr ellen. Isten iránti hűsége megingathatatlan.

Ez év tavaszától a füzesgyarmati intézmény a főangyal megtisztelő nevét viseli, melyet Kocsis Fülöp érsek-metropolita atyától kapott.

November 8-án Kapin István lelki vezető Szent Liturgiát tartott a Szent Mihály Görögkatolikus Idősek Otthona ellátottjainak és dolgozóinak, mellyel hagyományt kíván teremteni az otthon életében. A szertartást követően, a jelenlévők olajkenetben részesültek.

Az intézménybe visszatérve a dolgozók - citera kísérettel - a Szent Mihály arkangyal énekét adták elő, amit asztali áldás és ünnepi ebéd követett. Emlékezetes, lelket gyönyörködtető napnak voltak részesei az ellátottak és a munkatársak egyaránt.

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés